Egy magyar hölgy csodaszép alkotásai.

Könnyedség és báj jellemzi ezeket a nagyon precízen megmunkált darabokat. Bencze Éva PVC csöveket felhasználva készít dekoratív lámpákat. Ő mondja el, hogyan kezdte, hol tart most, valamint hogy mi mindenre van szükség ahhoz, hogy egy-egy darab elkészülhessen.

A Pinteresten keresgélve találtam rá PVC-ből készült lámpákra. Rögtön nagyon megtetszettek, elhatároztam, hogy én is kipróbálom. Rögtön beleszerettem.

Elsősorban PVC csőre és multifunkciós fúrógépre van hozzá szükség. Továbbá hőlégfúvóra, csiszolóvásznakra, festékekre, vonalzóra, csavarhúzóra.

Elsőnek sima egyszerű PVC csövet használtam fúrásra. Hosszú keresgélés után találtam rá a fehér csőre.

Sablon segítségével megrajzolom a mintát, majd fúrással elkészítem.

Magyarországon nem lehet kapni méretre pontos lámpa testet, hanem saját magunknak kell megtervezni, összeszerelni. Talán a legnagyobb nehézségem az volt, hogy itthon be tudjam szerezni azokat a dolgokat, amiket láttam, hogy külföldön használnak. Mivel itthon nem láttam, hogy más is készítené, magamtól kellett rájöjjek a dolgokra.

Közzétette: Éva Bencze – 2019. január 29., kedd

Nagyjából mennyi időt vett igénybe, mire elkészült? Legelső komolyabb lámpámat 22 óra alatt sikerült kifúrnom és lecsiszolnom. Most már lényegesen kevesebb idő alatt el tudok készíteni egy igen csak aprólékos lámpát is. Már kb. talppal együtt 10 óra alatt elkészül egy lámpa.

Közzétette: Éva Bencze – 2019. március 9., szombat

A használt eszközeimet mire megvásároltam, kb. 50-60.000 Ft-ba került. Persze a géphez folyamatosan kell vásárolni fejeket, fúrószárakat, folyamatosan pótolni kell, ami elfogy, eltörik, elkopik.

Köszönjük, hogy bemutathattuk ezeket a gyönyörű alkotásokat!