A füzettől a kaspókig.

A washi tape magyarul dekorszalag vagy dekortapasz néven ismert. A tradicionális japán papírból készült dekoratív ragasztószalagot tipikusan a szigetországban honos növények rostjátból állítják elő.

A Japánból származó papíráru már az egész világot meghódította. A tarka, bájos, elegáns vagy épp letisztult papírcsíkok teret engednek a kreativitásnak, megfizethetőek és sokoldalúan használhatók. Nem csoda, hogy a hobbialkotók rajonganak értük!

Rengeteg színben, mintában, rajzzal, felirattal kapható. Segít kibontakoztatni a bennünk élő művészt, szép és tartós, vízálló, bírja a hősugárzást is. Könnyű kezelni, kézzel egyszerűen eltéphető. Nem hagy foltot a felületen, könnyen eltávolítható, sőt általában elég ragadós marad ahhoz, hogy újra felhasználhassuk. Kísérletezzünk vele bátran!

Például az alábbi célokra használhatjuk:

Dekorálhatjuk a jegyzetfüzeteket, határidőnaplókat

Egy üres borító is színessé válhat, tükrözheti az egyéniségünket. A szalag keretez, szöveget választ el, illusztrál, dekorál, feldobja az unalmas lapokat.

Színesíthetjük a leveleinket

Postán levelet kapni még ma is különleges élménynek számít. Hát még ha a levelet egyedi, netán személyre szabott boríték rejti!

Készíthetünk kollázsokat

A kollázsok nagyok népszerűek, emlékbe, ajándékba is adhatjuk őket. Egész történetek elelevenedhetnek meg különböző mintás dekorszalagok segítségével.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Julie Campbell (@journalingandjava) által megosztott bejegyzés

Szebbé varázsolhatjuk a töltőket

Szükséges kellékek a töltők, csatlakozók, amelyek ugyan mindenhol ott vannak, de meglehetősen egyformán unalmasak. Dekortapasszal azonban mutatóssá, színessé tehetjük ezeket a kiegészítőket is.

DIY Washi Tape Apple Charger

Díszítsük a kaspókat, virágtartókat

Nem szükséges drága virágtartókat venni, könnyen bármilyen ruhába öltöztethetjük az egyszerű cserepeket, mázatlan kaspókat is. Nagyon szépen mutat például, ha csak a perem köré kerül a dekortapaszból.

washi tape mini plant pots

Forrás: mymodernmet.com