Praktikus és egyszerű megoldásokkal könnyedén megoldható a probléma.

Iskolakezdés küszöbén sokan szembesülünk azzal, hogy már nem csak a játéké és a pihenésé a fő szerep a gyerekszoba életében, hanem új funkciókat is el kell látnia. A tanulás is fontos része lesz gyermekünk életének, melyhez megfelelő térre lesz szüksége. Hely kell az íróasztalnak, a könyveknek, tanszereknek.

Néhány kisebb átalakítást követően végül egészen biztosan minden a helyére kerülhet. Mutatjuk a lehetőségeket:

Falazz!

Akár azt is megtehetjük, hogy gipszkartonozással alakítjuk ki ezeket a szobarészeket, így a végeredmény rendkívül látványos lehet, a kicsi pedig saját „bunkert” is kaphat, ahol elmerülhet kedvenc játékában. Hasonlóképpen létrehozhatunk egy olvasósarkot, ahol kényelmes, nagy babzsákba kucorodva rögtön könnyebb lesz a tanulás vagy a kötelező olvasmányok feldolgozása.

A gipszkartonozást saját magunk is elkészíthetjük. Előre tervezzük meg a méreteket, készítsünk fa tartószerkezetet, melyre könnyedén felcsavarozhatjuk a gipszkarton lapokat. A válaszfalakba polcokat is készíthetünk szintén gipszkartonból, így egyszerre kapunk térelválasztót és praktikus tárolót. Egy gyors glettelés és csiszolás után pedig jöhet a festés, s máris új életre kelt a gyerekszoba!

Fess!

Ha ennél kisebb volumenű átalakítást szeretnénk, jó megoldás lehet, ha a szobában a különböző területeket különböző színek használatával jelöljük. A játéksarok élénk, vidám színekben pompázhat, a pihenőhely környékén lágy, nyugtató színek dominálhatnak, a tanulósarokban pedig a kreativitást felkeltő színvilág jelenhet meg.

Ragassz és szögelj!

Ha még festeni sem szeretnénk, használhatunk falmatricákat, képeket, fali táblákat. A játszósarokba mehetnek a kedvenc rajzfilmfigurák képei, az íróasztal fölé pedig rögzítsük egy táblafestékkel lekent falapot vagy parafatáblát, amelyre a fontos információkat, vagy az órarendeket is fel lehet tűzni. Használhatunk kisebb térelválasztásokhoz egyszerűen mozgatható paravánokat, színes, játékos függönyöket is vagy két oldalról is pakolható, térben álló polcokat.

Cikkünk megírásához az újHÁZ Centrum hírlevelét használtuk fel.