Még lehet, hogy nem cseng túl ismerősen a név, pedig egyre szélesebb körben alkalmazzák.

A japandi stílus lényegében magában foglalja a japán rusztikus minimalizmus és a skandináv funkcionalitás elemeit, a természetessel és a hagyományossal ötvözve. A keleti és a nyugati stílus fúziója kifinomultan keveredik, az ilyen stílusban berendezett otthonok kényelmet, rendezettséget, melegséget árasztanak.

Követői előnyben részesítik a kézzel készült, minőségi bútorokat, a semleges színeket, a környezetbarát kiegészítőket és a sok növényt. A dán hygge már önmagában is törekszik a fa bútorokra, amelyeket puha textilekkel tesznek barátságosabbá, sok zölddel pedig élettelivé, de a japánok hagyománytiszteletével vegyítve már nem jelennek meg bohókás, különféle színes székek az asztal körül, inkább lágyabb, egységesebb miliő megteremtése az irányadó.

Egyszerű, letisztult, kényelmes, praktikus és barátságos. Röviden így jellemezhetnénk leginkább, amit a japandi képvisel. Lehet, hogy sokan alkalmazzák anélkül is, hogy tudták volna, ennek már neve is van, sok háztartásban gyakoriak ezek az elemek szerencsére. Megnyugtató, szívélyes, komfortos otthonra vágyik mindenki…

Forrás: the spruce