Szokatlan dekoráció.

A kanadai Seaton Village-ben egy különös házat találunk: az épületet teljesen beborítják az érmék, dugók, üveggyöngyök és fakorongok. Ha mindez nem lenne elég, a fura dekoráció folytatódik a házban élő férfi autóján is.

Albino Carreira 1994-ben szenvedett súlyos munkahelyi balesetet. A férfi gerince sérült, ami karrierjének végét jelentette. A felépülés hosszadalmas volt, Albino pedig úgy döntött, hogy addig is keres magának valamilyen elfoglaltságot. Először a postaládáját díszítette ki  üveggyöngyökkel. Amikor ezzel végzett, a ház bejáratát kezdte dekorálni, majd sorban jött a többi: a járda, a bejárat, a kert, a ház falai, a hátsókert, a tornác és a garázs.

A ‘Wood Cake House’ 1997-ben már megjelent egy magazinban, 1998-ban a város legjobb különc kertje lett, 2016-ban pedig Toronto egyik legszokatlanabb háznak nevezték.

Ha valaki arra jár és becsenget, Carreira szívesen körbevezeti és megmutatja a kincseit. Különösen nagy becsben tartja a kertet, ami számára sokkal több, mint egy kert: maga a szabadság a fizikai sérülés miatt korlátozottan élő lélek számára. A dekoráláshoz tényleg mindent felhasznált: a kupakoktól  az apró műanyag játékokon át a kagylókig, csigákig.

Az 1945-ben született Carreira egyébként bevándorló: Portugáliában látta meg a napvilágot, Lisszabontól északra nőtt fel, de a szokatlan házával és autójával Kanadában vált híressé.

Forrás: www.atlasobscura.com