Hogy ezzel segítsd az albérletpiac átláthatóságát és az új lakóknak a döntést.

Ahogy a vásárlásban segítséget nyújt az eladók és vevők értékelhetősége, úgy könnyíti meg az albérletkeresést a RentRate elnevezésű oldal.

Az átláthatóság mindenki érdeke, elkerülhetőek a különféle kellemetlen élmények, ha tudjuk, mire vállalkozunk. Bárki elmondhatja a saját tapasztalatait, de a folyamatosan bővülő honlap nem csak a véleményekre hagyatkozik, hanem az ingatlan elhelyezkedésével kapcsolatos információkat is összegzi.

Az új otthon keresésénél fontos szempont a lakás vagy ház elrendezésén, szobáinak számán, költségein kívül, hogy a környéken milyen az infrastruktúra, mennyire elérhető a közösségi közlekedés, milyen a közbiztonság vagy épp a levegő minősége. Fontos lehet a parkolás, a környező zöldterületek mennyisége, mennyi a kikapcsolódási lehetőség a közelben, de akit érdekel, még a csapvíz ólomtartalmát is megnézheti a honlapon.

Mivel általában a hangzatos hirdetésekben nem jelennek meg az apróbetűs részek, ezek csak a személyes tapasztalatok alapján buknak ki. Jó tudni előre, hogy mondjuk nincs földelés vagy hangosak a szomszédok, ugye? Ahogyan azt is, ha valaki szívesen lakott ott és jól érezte magát.