Nem kell, hogy a szemét között végezze.

Hiszen tartósak és apróbb tárgyak tárolására kifejezetten alkalmasak a konzervdobozok, melyeket minimális ráfordítással nagyon széppé varázsolhatunk. Wéber Mária már mestere a konzervdobozok átalakításának, így őt kértük meg, mutassa be lépésről lépésre a folyamatot.

A Pinterest oldalon nézelődve megtetszett ez a kender zsinóros technika. Üvegeket vontam be, ceruzatartókat készítettem konzervdobozból, majd egy kolléganőm kért meg, hogy nem tudnék-e fakanáltartót csinálni konzervdobozból.

Ami szükséges hozzá: üres konzervdoboz, kenderzsinór, hobby ragasztó vagy aracset, különböző díszek (a katicabogarak vásárolva vannak, a virágokat én készítem kender zsinórból), szilikon ragasztópisztoly, pár csepp pillanatragasztó.

Amire vigyázni kell, hogy a konzervdoboz felső felét be kell vonni a fonott zsinórral úgy, hogy nehogy éles rész maradjon szabadon. A másik dolog amire vigyázni kell az az, hogy ne maradjon rés a zsinórrétegek között, jól el kell dolgozni, legyen szemnek tetszetős.

Az elkészítési idő kb. 3-4 óra. A költségek minimálisak, 5-6 lejből (350-400 Ft – a szerk.) kijön egy darab. Bármit lehet tartani benne, nem csak fakanalat, ki mit szeretne, mire tudja használni.

Köszönjük Máriának, hogy elmesélte, hogyan készülnek ezek a szépséges tárolók! Mi egészen biztosan kedvet kaptunk ahhoz, hogy megpróbáljunk legalább egyet elkészíteni, reméljük, mások is hasonlóképp lelkesek lettek.