Együtt a természettel.

Horvátország már önmagában is elragadó úticél, de az építészek és tervezők mindent megtesznek azért, hogy további különlegességeket köthessünk a tengerparti ország nevéhez. Mostantól akár egy olívaültetvény alá rejtett hotelben is megszállhatunk.

A Villa Nai 3.3 névre hallgató luxushotel felejthetetlen élményt kínál Dugi Otok szigetén. Az 5 csillagos szálloda tervezője a híres horvát építész, Nikola Bašić. A különleges lakosztályok a természettel egybeolvadva várják a vendégeket.

A hotelt gyakorlatilag a dombba vájták, felette egy olívafa ültetvény terül el. A terület formája és történelme inspirálta a tervezőt. A szabálytalan falak a domb körvonalait követik, helyi kőből épültek, tradicionális technikák segítségével. A dalmát falakat gyakran habarcs nélkül rakják, ezt itt is láthatjuk. A nagy üvegfelületek páratlan kilátást nyújtanak a tengerpartra. Az óriási ablakokon ömlik be a fény, a tágas terekben visszafogott, természetes színek uralkodnak. A napfény, a víz és a buja zöld növényzet harmonikus egységet alkot.

Minden egyes villa stílusa eltér némileg a másikétól. A szobából kilépve olívabogyót is szüretelhetünk az 500 éves fákról és a feldolgozást is alkalmunk nyílik meglesni. Természetesen az olívaolaj is megkóstolható a hotel éttermében. A luxusszálló kinti-benti medencékkel, wellness részleggel felszerelt, ahol szintén részünk lehet olívaolajos kezelésekben.

Forrás: mymodernmet.com, képek: Villa Nai 3.3.