Mandy Charlton 15 év házasság után kezdett új életet.

Az angliai Newcastle-ben élő 46 éves anyuka a válását követően elérkezettnek látta az időt arra, hogy felújítsa az otthonát. Nem titkolt célja az volt, hogy a környezete hosszú idő után immár az ő ízlését tükrözze. Korábban soha nem volt maradéktalanul elégedett a lakással és a hozzá tartozó kis kerttel, ezért a teljes arculatváltásra szavazott. Kissé egyhangúnak, sivárnak tartott otthonába ezt megelőzően még a barátait sem szívesen hívta át.

Egy spanyolországi kirándulás azonban kellő inspirációt adott Mandynek a munka megkezdéséhez, így a rá jellemző lendülettel és maximalizmussal vágott bele, hogy unalmasnak vélt otthonát színes álomházzá változtassa. Szabadon engedte a kreativitását, hogy mind a lakás helyiségeit, mind a külteret barátságossá, hívogatóvá varázsolja.

A felújítás nem csupán arra volt jó, hogy lekösse a gondolatait és az energiáját, de a végeredménnyel is tökéletesen elégedett: többé már nincs olyan érzése, hogy a legszívesebben elmenekülne a saját otthonából. A tervezgetés és a kivitelezés, amire korábban soha nem tudott időt szakítani, az önbecsülésének szintén nagyon jót tett.

A lakásba lépve betöltik a színek a teret.

A konyha is nagyon vidám lett.

Saját bevallása szerint néhol egy kicsit túlzásba esett a dekorálást illetően, de az eredményt így is imádja.

Mindent összeadva mintegy 1500 fontot (átszámolva kb. 600 ezer forintot) költött a felújításra, és amit csak lehetett, saját kezűleg végzett el. Bár kissé eklektikus lett az összhatás, kétségtelenül látványos és feldobja az embert.

Forrás: Metro