A Wuxal® egy jól csengő, ismert márkanév a hobbi- és a profi kertészek számára egyaránt.

Ez volt az első – már a 60-as években bevezetett – komplex tápanyag összetételű lomb- és öntözőtrágya. A gyártó, az AGLUKON mindig is a német precizitásra alapozott folyamatos fejlesztések úttörője volt, a mikroelemek kelatizálása, a párolgáscsökkentők alkalmazása, a szuszpenziós lombtrágyák kifejlesztése és számos más innováció köthető a nevéhez, ami mára már „kötelez”! Így nem is meglepő, hogy ismét két új prémium minőségű termék jelent meg a palettájukon a hobbikertészek számára!

A növények folyamatos és megfelelő tápanyagellátása sokszor nagyobb kihívás egy hobbikertésznek, vagy háziasszonynak, mint egy árutermelőnek, hiszen nem egy-két fajta növényt nevelünk a ház körül és ápolunk a lakásban, hanem sokat, zöldségeket, gyümölcsöket, szőlőt és akár több dísznövényfélét is egyszerre.

A sok fajtának más és más az igénye és más lehet a megfelelő kijuttatás módja és az optimális időpontja is. Alapvetően három úton tudjuk kielégíteni a növények mindenkori tápanyag igényét, alaptrágyákkal, fejtrágyákkal és lombtrágyákkal. Az alaptrágyákat elsősorban a kiskertekben alkalmazzuk kiszórással, talajba keveréssel, ilyen például a szervestrágya is, de ide sorolhatók a virágföldekbe kevert műtrágyák is. Ezek a kezdeti fejlődési időszakokban jó eséllyel kielégítik a növények igényeit. A fejtrágyák már ezek pótlására, a későbbi időszakokban történő folyamatos tápanyagellátásra szolgálnak, jellemzően öntözéssel kijuttatva. A lombtrágyázás pedig a tápelemek gyors pótlására, a növények megfrissítésére, sok esetben gyógyítására használatosak és nem a nagy mennyiségben felhasznált tápelemek folyamatos pótlására.

Wuxal® Super Örökzöld:

Speciális nitrogéntúlsúlyos összetétellel a jobb növekedésért és az „Extrán zöld örökzöldekért”. A tűlevelű növények, tuják, örökzöld cserjék a kerti talajtípusok szerkezetére kevésbé érzékenyek, mint a kémhatásra (pH) és az ideális összetételű és harmonikusan felvehető  tápanyagtartalomra.

A Wuxal Super Örökzöld speciális nitrogéntúlsúlyos összetételétől a kezelt növények még zöldebbek és dúsabbak, a magasabb mikroelemtartalom miatt hajtásaik, terméseik pedig még színesebbek lesznek.

Wuxal® Super Balkon:

Speciális tápanyag-összetétellel és megemelt káliumtartalommal, a „hosszan tartó virágzuhatagért.” A balkonnövényeinknek megújuló virágkoronájuk kineveléséhez a talajból könnyen és folyamatosan felvehető  magas, ugyanakkor speciális összetételű hatóanyag tartalomra van szükségük, mert a folyamatos virágzás és az erőteljes, gyors növekedési ciklusok egyaránt nagyon energiaigényes folyamatok.

A Wuxal Super Balkon speciális összetétele, a hozzáadott kálium még több virágot, az emelt mikroelemtartalom pedig még színesebb virágzuhatagot eredményez.

Elolvasom a teljes cikket >>