Gyors megoldás.

Könyveink, kisebb tárgyaink elhelyezéséhez, tárolásához alternatív megoldást jelenthet, ha például kartondobozokból készítünk bútort.

Tákos Mónika költözést követően szembesült azzal a problémával, hogy meglévő könyvei számára nincs megfelelő hely. Ezért hirtelen ötlettől vezérelve a költözéshez használt dobozokból készített praktikus könyvespolcot. Az alábbiakban Mónika mesél a készítés részleteiről.

Mindig is szerettem a kreatív dolgokat. Anno készítettem egy western kocsmát miniatűrben, ott is csak olyan hozzávalókat használtam fel, amilyeneket épp találtam.

Költözés végeztével csak néztem a kartonokat, és eszembe jutott, hogy a könyveimnek nincsen hely. Aztán csak jött az ihlet.

Az eszközök, amelyek elengedhetetlenek voltak a könyvespolc elkészítéséhez:

  • éles szike,
  • ragasztópisztoly,
  • ragasztószalag (ebből nem általánost használnám, hanem a festésekhez használatosat. jobban festhető, és nem gyűrődik annyira),
  • csiszolópapír, mert az éles részeket csiszolni kell.

Így készült:

Az alsó részének stabilnak kell lennie, itt nem szabadott sajnálni a papírt és a ragasztót. Erre épült rá a teteje, amit megint csak erősíteni kellett dupla oldalfallal.

A kiugró rész csak a design része. A polc az oldalába fúrt és ragasztott polctartón helyezkedik el, plusz befeszítve.

A folyamat során többször terheltem, hogy lássam, hol kell még erősíteni.

A ragasztópisztoly remekül bevált, hamar szárad és erősen tapad. Az esetleg lecsorgó részeket pedig száradás után szépen le lehet vágni szikével.

Nekem egy napba telt mire elkészült, mert közben mindig változott az elképzelésem. Ez főként annak volt köszönhető, hogy nem új kartonokat használtam, és hát voltak egészen meggyötört részei is. Ezért forgatni kellett.

Az illesztést, illetve a meghajlott részeket nem eltüntetni szerettem volna, hanem kiemelni. Ezért ezekre a területekre óarany port vittem fel.

Amire költöttem, csak a festék volt, 3000 Ft. Akril festéket vettem, kikevertem a színt, ami passzol az óaranyhoz. Nem vizeztem a festéket, sőt még az ecsetet sem. Így a karton több festéket vett fel, viszont nem áztatta a festék papírt.