Még, ha nem is a szokványos módon.

A vízzel, árammal, gázzal ellátott otthonainkban természetes, hogy bármikor kapcsolhatunk lámpát, de a világ számos pontján ez csak egy vágyálom. A nyomornegyedekben rengeteg ember él közművek nélkül, sok esetben lemezekből tákolt viskókban. Ezek olykor olyan szorosan vannak egymás mellett, hogy ablak kivágására sincs lehetőség, így csak egy sötét odú, de legalább fedél a fejük fölött.

A  Liter of Light megoldása elektromosság nélkül visz egy kis fényt a szegénynegyedekbe, ami valamicskét javít a helyzetükön.

A PET-palackot megtöltik tiszta vízzel és némi fertőtlenítővel, hogy ne kezdjen el algásodni, majd a tetőre vágott lyukba erősítik úgy, hogy egy része a tető felett kilógjon, a másik része pedig a helyiségen belül marad. Az üveg fénytörő hatása miatt a napsugarak ilyen formában egy 50-60 wattos izzóval vetekedő fényt bocsátanak ki. Persze ez csak nappal üzemelő megoldás, de a semminél jóval több.

Sosem merül le, sosem ég ki, viszont igényli a napfényt. Maga a módszer egyszerű, de mégis hatékony. Néha csak egy jó ötlet kell, hogy mások élete jobb legyen.

Forrás: UNILAD