Ha modern és tiszta otthont szeretnénk, a padló burkolatának kiválasztása kulcsfontosságú. A laminált padló kitűnő választás lehet ebben az esetben, mivel számos előnyös tulajdonság említhető vele kapcsolatban.

Először is, a laminált padló kiváló alternatíva a valódi fapadlóhoz képest, mivel olcsóbb és kevésbé igényel karbantartást. A laminált padló több rétegből áll, amelyek között egy vastag réteg HDF (magas sűrűségű farostlemez) található, ami rendkívül strapabíró és ellenálló. A felülete vastag műgyanta réteggel van borítva, amelynek köszönhetően ellenállóbb az esetleges karcokkal, foltokkal és vízszennyeződésekkel szemben.

További érvek mellette

A laminált padló sokféle színben és mintával kapható, ezért könnyedén megtalálhatjuk azt, amelyik a legjobban illik az otthonunk stílusához, illetve az elképzeléseinkhez. A laminált padló látszólag nagyon hasonló a valódi fapadlóhoz, viszont az árnyalatok, textúrák és minták széles választékában érhető el, ezért bármilyen stílushoz megtalálhatjuk a megfelelőt.

A laminált padló egyszerűen és gyorsan lerakható. Az egyes lapok egymásra illeszthetők, nincs szükség speciális ragasztóra vagy szerszámokra. Ez azt jelenti, hogy akár magunk is lerakhatjuk, és nem kell mindenáron szakember segítségét kérnünk. A burkolat rögtön használatba vehető, hiszen nincs száradási vagy szilárdulási idő.

Az ilyen típusú padló nagyon könnyedén karbantartható és tisztítható. A felszínen lévő műgyanta rétegnek köszönhetően a padló nem gyűjti a port, és a foltok is könnyen eltávolíthatók róla. Ennek köszönhetően a laminált padló időtálló választás.

Laminált padló lerakása: az egyszerű és időtálló megoldás

A laminált padló használata az egyik legjobb módja annak, hogy gyorsan és hatékonyan átalakítsuk ki az otthonunkat. Az eljárás egyszerű, és nem igényel speciális szerszámokat vagy tudást, akár magunk is elvégezhetjük.

Első lépésként alaposan meg kell tisztítani a padlót. A laminált padló alá száraz és sík felületet kell kialakítani. Ha van felső réteg az aljzaton, például egy régi padlóburkolat, akkor azt el kell távolítani, hogy egy száraz és sík alapot kapjunk.

A következő lépés az aljzat előkészítése. Az aljzatot simára kell csiszolni, hogy eltávolítsuk az esetleges egyenetlenségeket. A padlóburkolatot csak azután lehet lerakni, ha az aljzat teljesen száraz és sík. Mérjük ki a padlóterületet, amelyet burkolni szeretnénk. Ennek azért van jelentősége, mert az egyes laminált padlólapok pontos méretének megállapítása segít eldönteni, mennyi anyagot kell vásárolnunk.

Ezt követően következik a laminált padló lerakása. Az egyes padlólapok egymásba illeszthetők, nincs szükség speciális ragasztóra. Az első padlólapokat az alaphoz rögzítjük, majd folytatjuk a padló burkolását. Mivel az első padlólapokat a fal mellé helyeztük, az utolsó lapokat kisebbre kell vágni, hogy a padló szépen illeszkedjen a falhoz.

Az így kialakított padlóburkolat könnyedén karbantartható, ezért a modern otthonok számára ideális megoldás lehet.

FONTOS! A laminált padlók fektetésénél minden esetben tartsuk be a lerakási és ápolási útmutatóban leírtakat!

Válaszd a stílusodhoz illő laminált padlót – Színek, minták és textúrák

Amikor a laminált padlóburkolat választunk, a színek, minták és textúrák nagyon fontos szerepet játszanak. A megfelelő padló kiválasztása alapfeltétele annak, hogy az otthonunk harmonikus és stílusos legyen.

Napjainkban népszerű az egyszínű laminált padló, amely egyszerű, modern megjelenést kölcsönöz az otthonunknak. Az ilyen burkolat lehet világos vagy sötét, többféle árnyalatban is elérhető.

A mintás laminált padlók abban az esetben kínálnak jó megoldást, ha a padlóra díszítőelemként gondolunk. Az egyszerűtől a bonyolultabb mintákig számos lehetőség áll rendelkezésre. Az élénk minták lehetővé teszik, hogy a padló legyen a szoba központi eleme.

A textúrák szintén szerepet játszanak abban, hogy a laminált padló tökéletes kiegészítője legyen a helyiségeknek. Ezek a burkolatok sokféle felülettel rendelkeznek, a kemény és sima padlóburkolatoktól a természetes fát idéző textúrákig.

Válasszuk ki az otthonunk stílusához illő laminált padlót, hogy a burkolat a szoba díszítésének központi eleme lehessen!