Így válhat az otthonunk feltöltődésre, kikapcsolódásra ideális hellyé!

Nincs annál szörnyűbb, mint amikor az ember egy otthon töltött hétvége után fáradtabban ébred, mintha dolgozott volna. Ha nem találod pihentetőnek az otthoni környezetedet, akkor ideje megszabadulni a negatív energiáktól!

11 tippel segítünk!

1. Gyakran szellőztess! A rossz, áporodott, elhasználódott levegőben biztosan nem lehet felüdülni. Hagyd, hogy a friss levegő bejárjon minden zugot. Nyisd ki az összes ablakot, csinálj huzatot!

Feng shui tippek

2. Rázd fel a párnákat, takarókat is. Még jobb, ha lehetőséged van kitenni őket a szabadba, hogy átszellőzzenek.

Feng shui tippek

3. Használj füstölőt vagy tömjént. Élvezd, ahogy a kellemes illat betölti a teret, megnyugszol és átadod magad a lazításnak!

Feng shui tippek

4. Az eltört, elromlott dolgokat javítsd meg vagy dobd ki. A feng-shui szerint kifejezetten negatív energiákat tárolnak és blokkolják az energiaáramlást.

5. Permetezz szét a házban narancs illóolajat. Ha valamiről a napsütés és az öröm jut eszünkbe, akkor a narancs illatáról biztosan. Ezért ajánlatos párologtatóba, mécsesbe cseppenteni.

Feng shui tippek

6. Szüntesd meg a rendetlenséget, felfordulást, a tárgyak tömegét az asztalon, a túlzsúfolt tereket, amint csak lehet. Ez stresszessé és fáradttá tehet. Nemcsak rendet tartani nehéz ilyen környezetben, de igazán pihenni is. Egyes irányzatok azt ajánlják, hogy a lehető legkevesebb tárggyal vegyük körbe magunkat.

7. Igen népszerű a zsálya használata a lakás megtisztítására. A zsályát meggyújtják, majd elfújják a lángot; állítólag ez elűzi a rossz energiákat.

8. Fesd sárgára a falakat! A színek elképesztő módon meghatározzák egy lakás hangulatát, és így persze a te kedvedet is. A sárga szín állítólag segít a negatív energiákat semlegesíteni, mivel a Napra emlékeztető vidám színével tölti meg a teret. Ráadásul nagyobbnak mutatja a lakást, és meleg tónust visz a szobába.

9. Nagytakaríts! Bármennyire is utáljuk, az alapos nagytakarítás legalább évszakonként ráfér a házra. Sokkal kellemesebb, felszabadultabb érzés lesz ezután ott tartózkodni.

10. Ne legyenek éles sarkok a házban! A feng-shui úgy tartja, hogy az éles sarkok eltávolításával sokat teszünk a negatív energiák száműzéséért is. Használjunk kerek lámpaernyőket, képkereteket, körasztalt, gömbölyű vázákat.

11. Tükröket mindenhova! A pozitív energiák növelhetőek úgy is, hogy tükröket helyezünk el a lakás több pontján. Persze ügyeljünk rá, hogy ne szögletes keretben legyenek.