Slágertermék új szerepben.

Az elmúlt hónapokban, a karantén alatt mindenkinek több ideje lett saját kezűleg alkotni, otthon rendet tenni, barkácsolni, felújítani. Rengetegen osztották meg az ötleteiket, tippjeiket a közösségi médiában világszerte.

Aki nekiállt kifesteni a lakását, tapasztalhatta, hogy nem is a munka tart sokáig, hanem a romok eltakarítása. Bármennyire is gondosan előkészülünk, elkerülhetetlen, hogy foltok maradjanak a padlón, az ajtókon, a kanapén, a szőnyegen. Hiába takarunk le mindent fóliával, még így se kerülhetjük el a „baleseteket”.

A takarítás-tisztítás nagy rajongója, a ’Mrs D’ nevű felhasználó gyakran oszt meg okos tippeket a követőivel az Instagramon. Legutóbb egy olyan pofonegyszerű módszert mutatott, amelynek segítségével a textíliákból egyszerűen kiszedhetjük a festékpöttyöket! A titkos fegyver nem folteltávolító szappan vagy oldat, hanem valami egészen más: kézfertőtlenítő. Bizonyítékként pedig a saját festékfoltos szőnyegét mutatta, amelyre a bejárati ajtó mázolása után lelt.

Mostanság egyébként is olyan időket élünk, hogy mindenkinek van otthon kézfertőtlenítője. A trükk nem csak friss festéken, de a beszáradt foltokon is működik.

A legjobbnak a folyékony kézfertőtlenítő bizonyult, de a gél is hasonlóan működik. Minél nagyobb a szer alkoholtartalma, annál hatékonyabb. Csak fújjuk/öntsük a kézfertőtlenítőt a festékfoltokra és gyengéden masszírozzuk be egy mikroszálas törlőkendő segítségével, és már kész is vagyunk.

View this post on Instagram

🌟REMOVE DRIED ON PAINT FROM FABRICS🌟 The worst thing about painting your house is finding a few spots of paint on you carpet…or worse you clothes. Never fear all you need is hand sanitizer. As you know we recently painted our front door. Even though a sheet was put down we still ended up with a few paint spots on our hall runner. I knew exactly what to do…use hand sanitizer, but unfortunately I had to wait with hand sanitizer being in such a high demand lately it was hard to get hold of. But now that I finally have some I can reveal the perfect tip for removing paint….swipe to see photos. Hand sanitizer liquid is by far the best, but gel does work exactly the same and the higher the alcohol the better Just spray the paint spots with hand sanitizer and gently massage in to the paint using a microfibre cloth…. voila the paint spots are gone. Happy Cleaning 😘 . . . . #cleaningtips #hincharmy #hinchmyhome #hinchhaul #cleaning #cleaningroutine #cleaningblog #cleaningmotivation #hinchyourselfhappy #cleaners #cleanhomehappyhome #homedecor #loveyourhome #iamahincher #goodhousekeeping #hinching #cleaningtips #cleaninghacks #instagram #cleaningmotivation #cleaninghouse #mumlife  #mrshincharmy#hinch #hinched #housewife #mum #family #zoflora #imahincher #mrshinchhome

A post shared by Mrs D's Cleaning Reviews (@mrs.ds.cleaning.reviews) on

Mrs D 44 ezer követőjét mindenesetre meggyőzte a módszer. Volt, aki azon kesergett, hogy nem korábban látta a képeket, mert négy hatalmas makacs folttal birkózott a nappali szőnyegén. A kutyák ugyanis ott rágtak szét egy csontot. Azóta viszont, köszönhetően a módszernek, a foltok már a múlté!