A hangulatos, nyugalmat és békét sugárzó japánkertek egyre szélesebb körben elterjedtek.

Nem csoda, hiszen egy japánkert miliője tényleg elragadó. Egyedisége és harmóniára törekvése művészi magaslatokba emeli a kertrendezést. Az alap stílusjegyeket alkalmazva a saját kertünkbe is becsempészhetjük a hangulatát. Ehhez nem kell mást tenni, mint betartani a három alapelem: víz, növények, kövek egyensúlyát. Az életet, a természetet és a békét szimbolizáló elemek jelenléte adja majd azt a nyugtató és mégis életteli
közérzetet, ahol jó érzés lesz relaxálni.

A vizet képviseli a kis kerti tó. Nem baj, ha nem nagy kiterjedésű, viszont illeszkedjen az azt körülölelő természetbe. Kavicsokkal, sziklákkal lehet díszíteni, szegélyezni, benne aranyhalakat, koi pontyokat tartani.

Növények közül elmaradhatatlan a bambusz és a moha jelenléte a japánkertben, de a japán juhar, a páfrányfenyő, a japán cseresznye, a japán szugifenyő, a tűnyalábos fenyő (Pinus), a japán kamélia, a magnólia, a mandulafa és az árnyékliliom ültetése is jó választás.Virágok közül a csótárvirág (Astilbe), az őszi begónia (Begonia grandis), a földicseresznye (Physalis) és a kék nőszirom (Iris germanica) illik leginkább ehhez a környezethez.

Cypress knees and irises-typical Louisiana aquatic plants. Cypress trees are distinctive structures forming above the roots of a cypress tree. They are generally seen on trees growing in or around swamps. Knees are woody projections sent above the normal water level, roughly vertically from the roots, with a near-right-angle bend taking them vertically upward through water. There are five Louisiana Irises, 3 of which are known as "the blues" and 2 of which are known as "the reds" according to their corolla colors. The blues contain blue-purple corollas with rare white forms, while the reds contain red-orange corollas with rare yellow forms. . #iris #irises #blueiris #cypress #cypresstrees #cypressknees #louisiana #louisiananature #louisianawildlife #nature #wildlife #naturephotography #wildlifephotography #flowers #plants #roots #trees #swamp #marsh

A post shared by Louisiana Nature (@louisiananature) on

A kövek a szárazföldön is használhatók, halvány színű kavicsos ösvényekkel, szabálytalan alakú járókövekkel hamisítatlan japán hatás érhető el.

https://www.instagram.com/p/BiXXb1wAxtS/