Este, a tv villódzó fényénél arra leszel figyelmes, hogy nem vagy egyedül.

A poloskák többféleképpen juthatnak be egy lakásba. Lássuk, a rutinos példányok hogyan csinálják:

Ajtók és ablakok: A poloskák apró réseken képesek átjutni, így ha az ajtók vagy ablakok nem záródnak tökéletesen vagy repedések vannak a keretekben, akkor könnyen bejuthatnak a lakásba. Lyukas a szúnyogháló? Foltozd be vagy cseréld ki gyorsan!

Szellőzőnyílások és légkondicionálók: A szellőzőnyílások és légkondicionálók kivezető csövei résein vagy a berendezések körül elhelyezkedő hézagokon keresztül is bejuthatnak. Ezek a nyílások gyakran elhanyagolt területek a lakásban, és lehetőséget adnak a rovaroknak a bejutásra.

Használt vagy rosszul tárolt bútorok: Ha használt bútorokat vagy más tárgyakat viszünk be a lakásba, akkor azokon esetleg poloskák vagy petéik már rajta lehetnek. Becipelés előtt ellenőrizd az adott bútordarab minden rejtett zugát is meglapuló poloska után kutatva!

Ruházat és táskák: Poloskák megbújhatnak a ruhákban vagy táskákban is. Ha olyan helyen jársz, ahol poloskák lehetnek jelen, például egy fertőzött kertben, akkor fel tudnak mászni a ruhádra vagy a táskádra, és potyautasként hazaviheted őket. Az ember haján is képesek utazni!

Csomagok és szállítmányok: Amikor csomagokat vagy más árut rendelsz az interneten, előfordulhat, hogy csomaggal együtt poloska is kézbesül. Ne felejtsd el ellenőrizni a kibontott csomag tartalmát poloskavadász szemmel is!

Fontos megjegyezni, hogy a poloskák viszonylag kicsik és laposak, ezért a legkisebb repedéseken vagy résen keresztül is képesek átpréselni magukat. Érdemes gondoskodni az ajtók, ablakok és szellőzőnyílások jó állapotáról, valamint ellenőrizni a bejövő tárgyakat, hogy minimalizáljuk a poloskák bejutásának lehetőségét a lakásba. Ha viszont a probléma már kezelhetetlenné válna, akkor érdemes egy rovarirtó szakemberhez fordulni a helyzet kezelésére. Viszlát poloskatanya!