Néha egészen apró dolgok is jelentősen megkönnyítik az életünket.

A banális egyszerűségben is rejlik varázslat, egy kis kreativitással kényelmesebbé válnak a mindennapok. Nem kell rendmániásnak lenni ahhoz, hogy szeressük az átlátható, könnyen kezelhető rendszereket.

Rengeteg apró bosszúságtól megkímélhetjük magunkat, ha bevetjük az alábbi praktikus trükköket!

Nem muszáj ragaszkodni a sorba rendezett könyvespolchoz, sok esetben úgyis hamarabb eszünkbe jut egy-egy mű borítója és színei, mint maga az írója vagy címe. A könyvek szín szerinti rendezésével még akár sokkal több könyv is elfér ugyanannyi helyen, ha merünk változtatni a berögződésünkön.

A szekrény belsejébe felszerelt irattartó számos apróságot tárolhat kulturáltan, amelyeknek egyébként nehéz jó helyet találni. A csavarozás előtt azonban becsületesen méricskélni kell, hogy kényelmesen zárható maradjon a szekrény!

A fiókok elején bármilyen jelzés segíthet, hogy tudjuk mi van benne, így nem kell áttúrni mindegyiket, ha keresünk valamit. Íme egy kimondottan szemléletes példa:

Az örökké gubancos kábelrengeteget könnyedén átláthatóvá tehetjük egy doboz és pár vécépapírguriga segítségével. A kábeleket nem szabad túlzottan szorosan megtörni, de bizonyos mennyiségig és vastagságig a guriga egy remek megoldás!

A vállfára nyomott ragasztócsík megszáradva megakadályozza, hogy a ruhák lecsússzanak róluk. Összefogva, bezsákolva pedig praktikusan szállíthatóvá válnak a textilek, de évszakváltáskor a nem használt ruhákat is tárolhatjuk így.

Az akasztható, kis zsebekkel rendelkező tárolók rengeteg holmit tudnak elnyelni, így kihasználhatjuk a parlagon hagyott falrészeket vagy az ajtók hátsó oldalát.

Az egyszerű fogasok rengeteget segíthetnek a cipők tárolásában, de mindenképp kerekített végű akasztókat használjunk, lehetőleg olyan zugban, ahol nem válhat balesetveszélyessé, főként, ha gyerekek vagy háziállatok is vannak!

Egy félbevágott papír tojástartó segíthet, hogy a kisebb kupakos, általában fejjel lefelé tárolt finomságok ne boruljanak ki a hűtőajtóból.

Milyen praktikus aprósággal teszed rendezettebbé az otthonod?

Forrás: BoredPanda