A londoni Royal College of Art diákja rukkolt elő a látványos és környezettudatos innovációval.

Az ipari terméktervező mérnöki szakon tanuló Simin Qiu nem csak a külcsínre figyelt oda, a háztartások vízfogyasztását is szeretné csökkenteni. Mivel az édesvízkészleteink végesek, ez a szempont is egyre fontosabbá válik (vagy kellene, hogy váljon) a hétköznapi emberek számára is.

A különleges csaptelep teljes mértékben modern hangulata mellett pazar vízhálóval kápráztat el. Mivel a víz egy dupla turbinán halad keresztül, ami közben spirálisan mozog, így 15 százalékkal kevesebb mennyiség jelenik meg a szokásosnál sokkal káprázatosabban.

Három különböző fúvóka szerepel a tervek között, így még válogatni is lehet, hogy épp melyikben szeretnénk gyönyörködni.

Qiu és a hozzá hasonló fiatal tervezők innovációira mindenképpen érdemes odafigyelni: megoldást találhatnak a Föld egyre égetőbb problémáira. A pazarló vízfogyasztás csökkentése, a megújuló energiák egyre szélesebb körben való felhasználása, környezetünk védelme közös ügyünk. Bár egyik pillanatról a másikra nem fognak megváltozni az emberek szokásai, az ilyen tetszetős termékek segíthetnek az apró lépések megtételében!

Forrás: BoredPanda