Újrahasznosítás.

Berkes Csilla tálalószekrényéhez illő, stílusos evőeszköztartót varázsolt gyakorlatilag hulladékból. Konzervdoboz, kis faláda, festék és némi dekor, amire szükség volt. A részleteket Csillától ismerhetjük meg:

Mostanában lépten-nyomon halljuk, hogy figyeljünk arra, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat.

Vásároltam a zöldségesnél és kidobásra ítélt faládákra – melyek korábban áfonyát rejtettek – lettem figyelmes. Gondoltam, készülhet belőlük valami hasznos. Volt pár darab üres konzerves dobozom.
Láttam hasonló evőeszköztartót, és miután a kellékek összeálltak, így jöhetett az alkotás.

Spárga minden háztartásban akad. Kinn, a tárolóban pedig egy bontott dobozos gyönyörű olívazöld festék várta, hogy valamit új ruhába öltöztessen.

A ládát és a konzerves dobozokat 3 rétegben átkentem a festékkel, egy-egy rétegnek kb. 4-5 óra száradási idő kellett. Ez volt a legidőigényesebb munkafázis. A feliratok tojástartó dobozából készültek. A spárgás díszítés feldobta és megtörte a zöld felületet. Üde színfoltok lettek rajta a szintén fából készült, rózsaszínű virágok, hogy vidám legyen az összhatás.


Az egész munkafolyamatból a festék száradása vett legtöbb időt igénybe. A díszítés kb. 1 órámba került.
A szalvétatartó is fából készült, így teljes lett a szett, mely tökéletesen mutat nyáron a grillezés után az asztalon, mely mellesleg és nem utolsó sorban praktikus is.