A szálcement tökéletes választás tetőfedésre és homlokzatok burkolataként is, mivel nemcsak  tartós, hanem könnyen kezelhető és elegáns is. Miért érdemes ebben a kompozit anyagban gondolkodni, ha látványos, modern és környezetbarát megoldásokat keresel az otthonodhoz?

Mi is az a szálcement?

A szálcement burkolat természetes anyagokból készül, méghozzá mészkőből, agyagból, homokból, vízből, amelyeket szerves rostszálakkal egészítenek ki. A gyártás során a kompozit anyag vékony rétegeit egymásra helyezve nagy nyomás alatt összepréselik, ami a rostszálaknak köszönhetően erős tartást ad a terméknek.

Bár ez a gyártástechnológia már igencsak régóta ismert, az elmúlt évtizedek új frissességet adtak a szálcementnek az egyre inkább terjedő környezettudatosságnak köszönhetően, amiben fontos szerepet játszik az alacsony energiafelhasználású gyártás, a hosszú élettartam, a minimális karbantartási igény és a 100%-os újrahasznosíthatóság is.

A szálcement burkolat használatának előnyei

A szálcement elegáns megjelenést biztosít, így a klasszikus épületektől kezdve a modern tervezésekig bárhol megállja a helyét.

  • Emellett rendkívül jól ellenáll a kopásnak, a mechanikai terhelésnek és az időjárási hatásoknak, így a tartóssága kiemelkedő.
  • Mivel vízálló, ellenáll a korhadásnak és a gombásodásnak is, tűzállósága és környezetbarát anyagának köszönhetően pedig kiválóan helyettesíti az azbesztet.
  • A szálcement továbbá növeli az energiahatékonyságot, és némileg hozzájárul az otthonod szigeteléséhez is.
Fotó: Slate Design

Mutatós, elegáns burkolatok a Slate Designtól

A Slate Design széles választékában a szálcement burkolatok mellett különböző méretű, színű és megjelenésű táblás homlokzatburkolat is választható, de SD beton is megtalálható a kínálatunkban párkányok, kerítésfedlapok, pultok és burkolatok készítéséhez.

2013 óta pedig már itthon is beszerezhetők az ultravékony Slate Design kőburkolatok, amelyek számos homlokzat, otthon, üzlet, iroda, szálloda és wellnessközpont építésénél és megújulásánál kaptak kiemelt szerepet. A kőfurnérok valódi palakő, mészkő vagy homokkő felhasználásával készült üvegszállal és műgyanta hordozóval megerősített ultravékony kőburkolatok. Téglára, csempére és gipszkartonra szintén felragasztható. A kültéri homlokzatburkoláson túl pedig akár beltéri falburkolásra is sokrétűen felhasználható.

Kellemetlen tapasztalataid vannak a lassú beszállítókkal? Folyamatosan megújuló árukészletünkből akár 2-3 napos határidővel is tudjuk teljesíteni a megrendeléseket. A kőfurnér burkolatok beépítéséhez szakszerű segítséget nyújtó vállalatunk nem csupán komplett műszaki megoldásokat értékesít, de a hozzájuk szükséges segédanyagokat is biztosítja. Termékeink már számos országba eljutottak, mint például: Románia, Szlovákia, Horvátország, Ausztria, Svájc, Írország, Egyesült Királyság és az USA.