A stresszes rohanás helyett öltöztessük a lelkünket és az otthonunkat valóban ünnepi hangulatba!

Nem mindig könnyű kivitelezni, hogy ne idegeskedéssel teljen az ünnepek előtti időszak, de pár trükköt elleshetünk a skandinávoktól, hogy valóban rá tudjunk hangolódni a közelgő eseményekre. A feszültséget meghittségre cserélhetjük, ha teszünk érte!

Először a hozzáállásunkon kell egy kicsit változtatni, hogy ne uralkodjon el rajtunk a stressz.

Nem kell tökéletesnek lenni!

Talán ez az első és legfontosabb, amit el kell sajátítani. Nem baj, ha nem készül el percre pontosan az ebéd, kireped a bejgli vagy kevesebb dísz kerül a fára, mint terveztük. Szóljon az advent és az ünnep is a szeretteinkkel együtt töltött időről, az egymásra figyelésről! Csináljunk dolgokat együtt, szakadjunk ki egy kicsit a szürke hétköznapok bénító rutinjából, csendesedjünk el!

Fényekkel a hangulatért

Meleg fényű fényfüzérekkel, puha fényű gömblámpákkal, LED fényekkel, gyertyákkal, mécsesekkel tehetünk azért, hogy a napsütéses órák számának csökkenését kompenzáljunk és meghitt hangulatot teremtsünk! A gyertyák és mécsesek esetében mindig figyeljünk, hogy biztonságosak legyenek!

Illatok a jó közérzetért

Füstölők, illatgyertyák, potpourri, illóolajok és számos más lehetőség kínálkozik, hogy számunkra kedves illatokkal árasszuk el az otthonunk. Jó érzés úgy belépni az ajtón, hogy finom fahéj, vanília, narancs, vagy más, számunkra kedves illat vár.

Dekoráció, ami a szemünknek kedves

Ablakfilc, műhó, koszorú, asztaldísz, puha takarók vagy bármi mással feldobhatjuk a környezetünket, hogy jobban érezzük magunkat benne. Senki nem mondja meg, hogy milyennek kellene lennie, dekoráljunk úgy, ahogy nekünk tetszik!

Ezek az apakövei annak, hogy valóban ünnep legyen az ünnep!