Szuper könnyű elkészíteni, nem beszélve arról, hogy a gyerkőcöktől is garantáltan jó pontot kapunk érte.

Ha elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy a család leggyakrabban használt háztartási készülékének új külsőt varázsoljunk, de másik hűtőt még nem szeretnénk vásárolni, ez az olcsó és egyszerű megoldás lehet a válasz.

Ha már unjuk a hűtőnk látványát, réges-rég kiábrándultunk a korábban annyira tökéletesnek tűnő színéből, de megszabadulni még nem szeretnénk tőle, hiszen kifogástalanul működik, fontoljuk meg a lehetőséget, hogy bevonjuk egy réteg táblafestékkel. Ez a remek, családbarát ötlet új életre kelti a berendezést, egyúttal új funkcióval ruházza fel.

Fotó: pinterest.com
Fotó: pinterest.com

Az átalakításhoz szükséges hozzávalók már 5-6 ezer forintért beszerezhetők. Szánjunk rá egy délutánt, hogy kényelmesen elvégezzük a munkát. A táblafesték kiválasztásakor vegyük figyelembe, milyen szín illik a legjobban a konyhánk stílusához, illetve melyik felel meg leginkább az egyéni ízlésünknek. A zöld szín vintage hangulatot idéz, amely pompásan megy a fa színű, fa erezetes, illetve antikolt konyhabútorokhoz, míg a fekete modernebbnek hat és szép kontrasztot alkot a fehér színű csempével vagy konyhabútorral.

Fotó: thehandmadehome.net
Fotó: pinterest.com

Amellett, hogy a táblafesték jótékonyan elfedi a hűtőnk divatjamúlt külsejét, új funkciót ad a felújított felületnek: feljegyezhetjük rá a bevásárlólistánkat, a heti menütervet, új ételrecepteket, de étkezési naplót is vezethetünk rajta. Természetesen a gyerekek is élvezni fogják, hogy írhatnak, rajzolhatnak a hűtőre varázsolt táblára, és persze az sem mellékes, hogy lesz mivel elfoglalniuk magukat, amíg elkészül az vacsora.

Fotó: pinterest.com

A tábla tisztán tartása mondhatni gyerekjáték. Egyszerűen töröljük le egy nedves ruhával vagy szivaccsal, ha újra tele szeretnénk írni. Ha vigyázunk rá, a táblafesték évekig kifogástalan állapotban fennmarad a hűtő oldalán.