Szinte ingyen.

Nagyságrendekkel kisebb összegből kihozható egy-egy bútordarab, ha nem megvásároljuk, hanem elkészítjük. Mégpedig újrahasznosított kartonpapírból. Kocsis Klára is így tett, maga készített egy kisebb szekrényt, melyről ha nem osztja meg velünk, valószínűleg sokan nem feltételeznénk, hogy kartonpapír felhasználásával jött létre. Erről mesél az alábbiakban részletesen:

Szabadidőmben nagyon szeretek mind a mindennaposhoz használathoz szükséges, mind dísztárgyakat készíteni. A munkafolyamat közben szinte szárnyal az idő, az elkészült tárgyra rátekintve pedig a későbbiekben is kellemes érzés tölt el. Nagyon kedvelem a Pinterest alkalmazást, mert ott sok ötletet találok, így volt ez az éjjeliszekrény esetében is. Felcsigázott a gondolat, hogy minimális költségvetésből egy hosszantartó, strapabíró bútort készíthetek, így Youtube-on kezdtem keresgélni olyan videókat, amikben kifejezetten kartonpapírral dolgoznak.

A bútor elkészítéséhez sok kartondobozra, csirizre, festőszalagra, újságpapírra, 120-as csiszolópapírra, vízbázisú zománcfestékre, tapétavágó késre és öntapadós tapétára volt szükség.

Fontos a jó tervezés, de a legfontosabb a precíz munka. Nagyon oda kell figyelni a kartonok szabásánál, hogy lehetőleg szép éleket vágjunk és arra is, hogyan rögzítjük egymáshoz a lapokat. Egy bútorlap 3 kartonlap összeragasztásával készült, majd következett a bútor összeállítása. Festőszalaggal rögzítettem őket egymáshoz, majd papírmasé technikával borítottam be a félig kész bútort. Miután megszáradt, finoman megcsiszoltam, majd kapott egy réteg vízbázisú zománcfestéket. Végül öntapadós tapétával díszítettem.

Mivel első munkám, így elég sok időt (kb. 4 napot) vett igénybe, míg elkészült.

A ráfordított költség nagyjából 2.500 Ft volt. Itt kiemelném, hogy a csirizt lisztből és vízből házilag készítettem, így még olcsóbban meg tudtam oldani a ragasztást.

Köszönjük Klárának, hogy megosztotta olvasóinkkal a bútor történetét!