Hasznos tippek a lakberendezés szerelmesei számára!

A lakás helyiségeinek újrafestésekor számos dilemmával szembesülünk. A legelső és legfontosabb: milyen színt válasszunk? Ha klasszikus megoldásra törekszünk, amely soha nem lesz divatjamúlt vagy korszerűtlen, akkor használjunk semleges színárnyalatokat.

A semleges színű falaknak számos nagy előnyük van, nem lőhetünk velük bakot. Garantáltan kitűnő választás, amellyel ráadásul pénzt is spórolhatunk. Az alábbiakból kiderül, milyen előnyökről is van szó valójában!

Fotó: beckiowens.com

Lehetővé teszi a helyiségek teljes átformálását

A falak nagyban meghatározzák, milyen lépéseket tehetünk lakóterünk felújítása során. Ha a választásunk a semleges, természetes színekre esik, akkor sokkal nagyobb lesz a mozgásterünk, azaz sokkal szabadabban kísérletezhetünk a különböző lakáskiegészítőkkel és stílusirányzatokkal. A semleges színek meglehetősen “elnézőek”, azaz nem fognak tiltakozni, ha hirtelen változtatunk a lakás meghatározó stílusjegyein. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a semleges színű falak lehetővé teszik a modern, skandináv, eklektikus, rusztikus, illetve egyéb stílusok közötti szabad átjárást. A lehetőségek száma így gyakorlatilag végtelen. Ha tehát renováljuk a lakást, ne feledjük: a semleges színek a legjobb barátaink.

Fotó: hellolovelystudio.com

Olyan, mint az üres festővászon

A világos, semleges színű falak üres vászonként hatnak, nem pedig fókuszpontként. Ez nagyszerű, mivel lehetővé teszi, hogy szabadon játszhassunk a többi részlettel és azokat helyezzük előtérbe. Egy semleges színű helyiségben könnyebben válik hangsúlyossá például egy formás kanapé. Olyan pompás kis trükk ez, amely segít kiemelni egy-egy bútordarabot a háttérből. Mindent összevetve, semleges színű falak előtt minden egyes kis részlet sokkal észrevehetőbb, feltűnőbb lesz a szobában.

Fotó: younghouselove.com

Intelligens trükk, amely optikailag megnöveli a teret

Nem titok, hogy a világos színek segítenek abban, hogy a kis méretű helyiségek nagyobbnak tűnjenek. Ezt nem csupán a fehérrel, de egy sor semleges, neutrális színnel is elérhetjük. Olyan lehetőség tehát ez, amelyet érdemes mindig kihasználnunk. Végeredményként a szobánk tágasnak és szellősnek fog hatni.

Fotó: instagram.com

Soha el nem halványuló klasszikus

Soha nem kell amiatt aggódnunk, hogy a semleges színűre festett falak kimennek a divatból. Azaz nem lesz szükség arra, hogy túl gyakran fessük újra a lakás helyiségeit csak azért, hogy lépést tudjunk tartani a legújabb trenddel. A neutrális színek mindig stílusosak maradnak, és ezzel is azt bizonyítják, hogy a lehető legjobb megoldás volt, hogy rájuk esett a választásunk.

Fotó: bloglovin.com
Fotó: rockmystyle.co.uk
Fotó: briahammelinteriors.com
Fotó: athoughtfulplaceblog.com
Fotó: athoughtfulplaceblog.com
Fotó: athoughtfulplaceblog.com
Fotó: sfgirlbybay.com
Fotó: sfgirlbybay.com
Fotó: magnolia.com