Kőhatású lett.

Az antik jellegű, kő virágtartók szépen mutatnak kertben, balkonon, ablakban egyaránt. Azonban az áruk gyakran meglehetősen borsos.

Suba Zsuzsa szívesen alakít át vagy újít fel már meglévő tárgyakat. Ezúttal egy régi, műanyag kaspónak adott új külsőt. Nem is akármilyent, kőhatású virágtartót varázsolt belőle, egy újonnan, készen kapható árának töredékéből.

Több mint 10 éve, hogy először próbálkoztam kreatív termék  készítésével magamnak, majd később  családnak, barátoknak ajándékba. Három évvel ezelőtt adószámos magánszemélyként kezdtem el tevékenykedni, a munkám mellett. Facebook oldalam a Végtelenálmom, ahol nagyon sokrétű termékeket készítek.

Itthon soha nem dobom ki azokat a régi, kissé elhasználódott dolgaimat, amelyekről tudom, hogy egy kis fantázia mellett új külsővel szinte egy új termék születhet.
A végeredmény pedig jóleső érzést ad, főleg mikor a férjem (aki egyben a kritikusom is) meglátja és azt mondja, hú, de jó lett.

A kaspó készítésénél felhasznált anyagok: Pentart primer paszta, levegőn száradó gyurma, Express glu (ragasztó), Pentart fekete akril festék, fehér antikoló festék és végül lakk.

Eszközként használtam szilikonformát, amivel a minták készültek, ecsetet és hajszárítót, ami könnyít a munkán, a gyors száradás érdekében.

A régi kaspót megtisztítottam a szennyeződéstől, majd ecset segítségével átkentem pasztával vékonyan, mintha csak festeném. Utána gyurmából szilikonforma segítségével elkészítettem a mintákat és a ragasztóval felragasztottam őket. Hagyni kell másnapig száradni, a festés csak utána jöhet.

Száradás után az egészet átkentem fekete akril festékkel, hajszárítóval pár perc alatt megszárítottam, majd finoman átmentem rajta a fehér antikoló festékkel. Itt lényeg, hogy nem telibe festjük, ez adja meg az antikos hatást. Végül a vízállóság megkívánja, hogy záró műveletként lakkozzuk, amit szintén hajszárítóval gyorsítok.

A végeredmény: műanyag használt régi kaspóból lett egy új kőhatasú virágtartó.

Különös figyelem talán arra kell a készítés folyamán, hogy a pasztának és a gyurmának meg kell száradni, mert a festés nem igazán működik, ha vizesek vagy csak félig száradtak.

Ha a száradási száradási időt nem veszem figyelembe, kb. 2 óra alatt elkészül az egész. Anyagköltségek jelen eseteben a paszta, a gyurma, a festékek és a lakk durván 1 500 Ft volt.