Ütős átalakulás.

Németh Bernadett hobbija a bútorfestés. Ezúttal egy nagyon látványos bútordarab került ki a kezei közül, egy Hollandiából behozott barna fiókos szekrény kapott új, világos-virágos külsőt. A következőkben Bernadett-től ismerhetjük meg az átalakítás részleteit.

Kb. 5 évvel ezelőtt kezdődött nálam a bútorfestés szeretete, egy cipősszekrény volt az első bútor, amit átalakítottam, mert nem tetszett, kopott barna volt… Azóta is festek mindenféle bútort, amelyeket meg is vásárolnak.

Ez az oroszlánlábas kis hasas komód is a festés szeretete miatt kapott új külsőt. Hollandiából hozták be Magyarországra, egész pontosan Keszthelyen vásároltam. Majd itthon kezdődött az átalakulás, először lemostam a komódot (zsírtalanítás), majd kis csiszolás excenteres géppel.

A 3D mintát a bútor elején és oldalán adott sablonnal és folyékony fával készítettem, majd kicsit csiszoltam.

Jött az első réteg krétafesték, Annie Sloan “cream” színű festékét használtam két rétegben, a rétegek között finom csiszolással. Majd a kép transzfer került fel a bútor elejére, amin virágok vannak. Internetről lehet rendelni ilyen szép bútor transzfereket.

Végül zárásként bútor wax következett, ami szintén Annie Sloan termék: Clear Wax. A bútorfogantyúk is felkerültek a helyükre, ezeket helyi boltban vásároltam (az eredeti fogantyúi nem tetszettek, azért cseréltem őket).

Nagyon szeretek bútorokkal foglalkozni, engem ez megnyugtat, kikapcsol, ez az én hobbim.

Bernadett munkái követhetők Instagram-oldalán, valamint TikTokn az alábbi kód beolvasásával.