Szinte teljesen ingyen.

Bába Magdolna és férje bontott ablakok felhasználásával alakította ki a kertjükben álló üvegházat. A következőkben Magdolnától ismerhetjük meg a részleteket.

Az üvegház rövid története az, hogy egy éve vettünk egy kis kertesházat, amihez sok sufni tartozott. Amikor lebontásra kerültek, nagyon sok ablakot találtunk, innen jött a gondolat (persze nem én találtam ki, láttam a neten, annyi ötletet lehet találni a kreatív oldalakon, ezt a fajta üvegház kialakítást is ott láttam). Megterveztük a Férjemmel, hogyan lehet kivitelezni. Azt tudni kell rólam, hogy nagy újrahasznosító vagyok és mindent felhasználok, amiben látok valami kis fantáziát. Ez is egy elkészítendő feladat volt.

A mérete hozzám van igazítva én fel tudok benne állni (158 cm vagyok), a Férjem már nem annyira.

Amire szükség volt

A talált ablakokra, facsavarokra, L -alakú kis konzolokra, hungarocell darabokra, a tető két oldalára, a háromszögek bezárására, az ajtóra fehér nejlonra. Pár lécre és beton alapra, amit mi kaptunk egy barátunktól kockák formájában. Egy flakon purhabra (ezt kellett csak venni). A polcok csatornából lettek kialakítva és az alapra még hungarocellt tettünk, mert a földre is kerültek magoncok.

Így lett szinte teljesen ingyen egy kis házikó a növényeknek. Amikor hűvösebb volt akkor gyertyákat tettem bele, hogy nagyon ne csökkenjen le a hőmérséklet, mivel nem nagy terület, így két tömb gyertya elég volt, hogy pár fokkal melegebb legyen bent. Az ajtót még szeretnénk variálni, hogy a hőt jobban megtartsa.

Így készült

A beton alapra építettük. Ha ezt nem kaptuk volna, akkor csináltunk volna neki, mert csak a földre nem szerencsés tenni a fát. Az ablakokat addig forgattuk, amíg meg nem találtuk, hogy a lehető legjobban illeszkedjenek. A tetejét is egymás vágataival passzítottuk, ahol rés volt, ott purhabbal kinyomtuk. Az ablakkeretek fából vannak, így könnyű volt csavarozni.

Az alapot egyenesen kellett letenni, az ablak  peremeket ráillesztettük a beton kockákra, majd  mielőtt feltettük a tetőt, két léccel elöl és hátul összefogattuk az alapokat, hogy véletlen se eshessen bele a tető.

A teljes költsége kb. 3000 forint, mert a purhabon kívül minden más volt itthon.
Amit még szeretnék megtenni, hogy lefestem, csak még nem volt rá időm. Így a Férjem szerint rusztikus.