Az ingatlanhirdetések egyik újabb gyöngyszeme.

Van, ahol a jakuzzi, medence, szauna vagy edzőterem számít értéknövelő plusznak, ennél a Missouri állambeli háznál pedig egy funkcionáló kilenc cellás börtön. Az egyébként egészen mutatós két hálószobás, két fürdőszobás ingatlanban a börtönön felül egy akasztófa is található, amit azonban soha sem használtak. De mégis, hogyan lehetséges egy ilyen bizarr kombináció az ingatlanpiacon?

A Howard megyei seriffiroda szerint még 1875-ben is börtönként üzemelő épületben laktak a helyi seriffek is a családjukkal. Mondhatni, hogy a fogda mellé járt a szolgálati lakás. A szolgálati idejüket ott töltötték, csak a nyugdíjazásukat követően költöztek el onnan a rend őrei. Aztán az épület 1894-ben magánkézbe került, és elkezdődtek a felújítások.. Azóta egyre nagyobb hangsúlyt kapott a lakóház kicsinosítása és rendbetétele, de a fegyház részre is jutott figyelem. Így nemrégiben 350 ezer dollárért, azaz nagyjából 100 millió forintért várta új tulajdonosát a bizarr komplexum. A belső tér igazán impozáns:

De azért bizarr kontraszt a zárható cella.

Bár valószínűleg mindenki játszadozott már a gondolattal, hogy valakit vagy valakiket szívesen bezárna egy ilyen helyre, hogy ne árthassanak többet másoknak, de a valóságban mégis adja magát a kérdés: ki vesz ilyet és miért? Választ ugyan nem kaptunk rá, de valószínűleg gazdát cserélt, mert a hirdetést már levették. Az internet mégis őrzi a különös ház történetét.

Forrás: USA Today