Ötletek, hasznos tanácsok a szabadtéri sütés-főzés híveinek.

Beköszöntött a jó idő, sok háztulajdonos már el is kezdte a tervezgetést, hogy milyen legyen a kert, a terasz az új szezonban. A szabadtéri főzőcskézést és vendéglátást kedvelők természetesen meseszép kerti konyhát álmodnak maguknak. Ehhez szeretnénk néhány inspiráló ötlettel szolgálni, hogy a vállalkozó kedvűek sikerrel járjanak és még jobban ki tudják használni a rendelkezésükre álló teret.

Aki kedveli tehát a laza, beszélgetős kerti összejöveteleket, figyeljen jól, az alábbi képek ihletet adhatnak a szabadtéri konyha megtervezéséhez!

Tervezzünk meg mindent előre

A tökéletes konyha átgondolt, alapos tervezést igényel. A kültéri konyha kialakításakor törekedjünk legalább a házon belüli konyha színvonalának elérésére. Ne feledjük, hogy a konyhai kiegészítőket, eszközöket rendszerint a benti konyhában fogjuk tárolni, így a legjobb, ha az elhelyezésüket úgy oldjuk meg, hogy az összes szükséges kellék kényelmesen kéznél legyen, ha kerti főzőcskézésre kerül a sor. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsak és hatékonyak legyünk az előkészítés során. A kültéri konyhát úgy helyezzük el, hogy az ételkészítéshez és a tálaláshoz is elég helyünk legyen. Célszerű listát összeállítanunk a szükséges hozzávalókról, és ehhez igazítanunk a tervezést.

Válasszuk a megfelelő anyagokat

A kültéri használatra szánt konyhával szembeni legfontosabb elvárás, hogy képes legyen ellenállni az időjárás viszontagságainak. Ez azt jelenti, hogy a kültéri használatra szánt tartós, minőségi anyagokat érdemes választanunk. Sok esetben például a fa helyett előnyösebb a beton, a kő, a kerámia vagy a rozsdamentes acél. Ezek rendszerint mind igen időtálló anyagnak bizonyulnak.

A készülékek kiválasztása

Mindig győződjünk meg arról, hogy az általunk választott készülék kültéri használatra készült. A kültéri körülmények megviselhetik a készülékeket. A közvetlen napsugárzás és a magasabb páratartalom egyaránt károsíthatja azokat, ezért kizárólag szabadtéri használatra kifejezetten alkalmas darabokat szerezzünk be.

Kényelmes ülősarok

A szabadtéri konyha nem lenne teljes kényelmes ülősarok nélkül. A tavaszi és nyári hónapok alatt vendégeink ott foglalhatnak majd helyet, így ha azt szeretnénk, hogy maradéktalanul elégedettek legyenek és jól érezzék magukat, fordítsunk rá külön gondot.

Ha kevés a hely, azt is megtehetjük, hogy a konyhai munkapultot a főzés befejeztével bárpulttá nevezzük ki és felsorakoztatunk mellé kellő számú bárszéket. Nem beszélve arról, hogy a pult ideális helyszín egy kellemes éjjeli koktélozáshoz is.

Inspirációul következzen tehát 12 nagyszerű példa, bátran merítsünk ihletet belőlük!

Fotó: project.theownerbuildernetwork.co
Fotó: yellowhome.ru
Fotó: onekindesign.com
Fotó: lainteriorista.blogspot.mk
Fotó: houzz.com
Fotó: homedesignlover.com
Fotó: treehugger.com
Fotó: hgtv.com
Fotó: hgtv.com
Fotó: casatreschic.blogspot.mk
Fotó: homebnc.com
Fotó: homebnc.com