Talán az állóasztal babérjaira tör.

Köztudott tény, hogy az ülőmunka nem túl egészséges a testünk számára. Egy darabig ugyan kényelmes, de aki sokat ül, idővel érzi is az elgémberedés mellékhatásait. A gyakori felállást viszont kevés munkahelyen tolerálják, ennek megoldására tett kísérletben születtek meg az álló vagy állítható asztalok.

Talán kevésbé fenyeget a keringési zavarok, emésztési problémák, csípő- és derékfájdalmak, illetve az elhízás réme, ha inkább ácsorgunk, de hosszútávon az is fárasztó lehet. Feltehetően többek között ez, és az állandó hátfájás ihlette meg Alex May-t, aki megálmodta a Lying Down Desk elnevezésű fekvőasztalt.

El is készült a prototípus, amit levédetett, de a sorozatgyártásra szánt összeg egyelőre nem gyűlt össze. Az egyedi kialakítás biztosítja, hogy az asztal alá fekve is lehessen látni a felszerelt monitort, így (főként a vakon gépelni tudó emberek) tudnak kényelmesen dolgozni a számítógépen.

Persze azért nem csak az egész napos fekvést támogatja ez a bútordarab, hanem a hagyományos ülőmunkát, de még az állást is.  Az asztallap különböző szintezése multifunkcionálissá teszi, a maga egyszerűségében tehát nagyszerű.

Az ötlet nem rossz, de még nem találunk ilyet minden irodában. Hogy valaha is fogunk-e, azt csak az idő válaszolja majd meg.

Forrás: Metro