Nem csak a végeredmény lehet izgalmas, hanem az oda vezető út is!

Amerikában nagy divat az úgynevezett időkapszula. Iskolákban vagy jelentősebb események alkalmával szokás különböző emlékeket, leveleket, videókat, jellegzetes tárgyakat eltenni lezárt tartályokban, dobozokban, amelyek aztán évtizedekig  elásva vagy bebetonozva várják, hogy az utókor rájuk találjon. Nem minden időkapszula készül azonban szándékosan, van, hogy pusztán a véletlen alakítja így a dolgokat. Régi házak felújításánál gyakran találhatóak olyan rég elfeledett kincsek, amelyek hosszú éveket vagy évtizedeket vészeltek át érintetlenül.

Így járt Peter Brown apósa is, aki a fürdőszoba felújítása során talált egy rakás holmit a ’80-as évekből. A fal és a szekrény között volt egy rés, ami elnyelte a fürdőszobaszekrényben tárolt dolgok egy részét. 30-40 év távlatából került elő sok szépségápolási termék és gyógyszer, de bontatlan koffeintabletta és sebtapasz is volt a kollekcióban.

A férfi maga is meglepődött a mennyiségen, de az egész családot elragadta a nosztalgia. Azzal, hogy nyilvánosan is megosztották a képeket, rengeteg embernek segítettek feleleveníteni szép emlékeket azokból az időkből, amikor még ők is ezeket a termékeket használták. Mindenkinek eszébe jutottak a régi illatok, az évtized hangulata, benyomásai. Azóta a piperecikkek zöme már más csomagolásban kerül a boltok polcaira, akad, ami meg is szűnt, de az emlékek örökre megmaradnak.

Forrás: BoredPanda