Egzotikus utazásra indulunk, hogy megidézzük a földi paradicsomot.

A karibi Mustique-szigeten található házikó igazán irigylésre méltó! Bár a sziget tulajdonosa eredetileg gyapotot szeretett volna termeszteni ott, végül mégis üdülőparadicsommá változtatta a helyet. Az egyik ingatlant korábban igencsak megtépázta egy trópusi vihar, de a felújítás óta teljes pompájában ragyog. Az újjáépítés lehetőséget adott némi bővítésre és fejlesztésre is, a természetes anyagok varázsa lehetővé teszi a trópusi vakáción való felhőtlen pihenést.

Ahogy azt már említettük, a ház szinte teljes egészségben a bambuszról szól, azon kívül szinte csak az oázisok zöldje és a tenger kékje jelenik meg a natúr, fehér színen kívül. A burkolatok, a bútorzat kellemes hangulatot áraszt, itt tényleg felüdülés lehet a vakáció. A kellemes időre való tekintettel nyitottak az oldalfalak, de a biztonság kedvéért vannak viharablakok is.

A természetességbe persze vegyül némi luxus is, kényelmes házimozizásra is gondoltak.

A fürdőszobában is odafigyeltek a harmóniára, így ott a réz dominál.

Minden szobában gondosan összehangolt részletek fogadják a vendégeket, még az apró kiegészítők is természetes anyagokból készültek.

Persze mindez nem lenne kuriózum, ha nem lenne olyan festői táj. A pálmafák és a tenger közelsége azonban utánozhatatlan miliővel bír.

Komoly vendégség fogadására is alkalmas a kinti rész, ahol betonból készült étkező, nyugágyak és egyenes út a vízhez várja az odalátogatókat.

Reméljük, életünk során legalább egyszer eljutunk egy ilyen helyre, ami mindenképp bakancslistára való tétel!

Forrás: House & Garden