Egy magaslati menedék a természet lágy ölén sokak álma.

Franciaország hegyvidéki legelői környékén sokfelé építettek kisebb faházakat, hogy az idénymunkában ott dolgozóknak ne kelljen minden nap hazautazni, legyen hol álomra hajtaniuk a fejüket. Persze nem csak ezzel a céllal épültek ott alpesi házikók, hanem takarmány, alom, élelem és más egyebek tárolására is.

Az eredeti funkció elvesztésével egyre több ilyen kuckót kezdett megenni az enyészet, de szerencsére sokan törekszenek a megmentésükre, így lesznek a korábbi praktikus menedékekből és pajtákból kényelmes családi üdülők és szálláshelyek.

A hagyományos, kőteraszra épült, vörösfenyő homlokzattal rendelkező hajlékok a maguk egyszerűségével varázsolnak el. Itt nem találkozunk igazán modern megoldásokkal, de pont ettől válnak hangulatossá.

A belső terek is őrzik a régmúlt időket, fa, kő és prémek borítanak mindent. Távol a városok zajától a kandalló mellett a fotelben megmelegedve olvasgatni tényleg igazi kikapcsolódást kínál. A konyha egyben van a nappalival, kicsi és rusztikus, de a feladatát ellátja.

A fürdő visszafogott és letisztult, a minimalizmus jegyében pont ugyanazt képviseli, mint a ház többi része.

A lényeg talán mégis az emeleten van, ahol a kényelmes ágyból szemlélhetjük a csillagos eget a tetőablakon át, majd reggel ébredhetünk arra, hogy valóban a hasunkra süt a nap.

Szívesen időznél egy ilyen helyen?

Forrás: ELLE Decoration