Zseniális ötlet!

Melyik gyerek ne vágyna egy saját lombházra? Akkor sem kell lemondani erről az álomról, ha nincs meg hozzá a megfelelő kertünk a megfelelő fával. Kolló Márk megálmodta, megtervezte és elkészítette a mesebeli lombházat – a harmadik emeleti lakásban. Most ő mondja el, hogy hogyan:

Az inspirációt a lombház-építők című műsorból vettem. A gyerekek kinőtték az emeletes ágyat és már gondolkoztunk a galériaágyon, mire eszembe jutott, hogy építhetnék egy galériát. Utána arra gondoltam, hogy a gyerekek mindig is szerettek volna lombházat és mivel se kertünk, se fánk, így építek a lakásba egyet.

Meglepetést terveztem, így minden nap 23 óra után dolgoztam a garázsban – ezért nehéz megbecsülni az építés idejét, ezt nagyjából 50 órára becsülöm.

Mivel meglepetés volt, ezért mindent előkészítve mikor a gyerekek iskolába mentek, 8 óra alatt összeszereltem az egészet, és igen nagy meglepetés volt (ez megért mindent, még azt is, hogy a gerendák nem fértek fel a lépcsőházban, így a harmadik emeletre kötélen kellett felhúzni).

A költsége 100.000 Ft körül lehetett.

Szükség volt az alapanyagokon kívül egy gérvágóra, akkus csavarozóra, csiszolóra.

A legfontosabb, amire figyelni kellett, az a biztonság, a teherbírás, a rögzítések a falon, az hogy a becsukott ajtó és ablak esetén is szellőzzön a faház, minden él le legyen csiszolva, lekerekítve. A tervezésnél figyelembe kellett venni a matracok méretét, a magasságot, hogy mind a galérián, mind alatta kényelmes legyen.

Köszönjük Márknak, hogy bemutatta nekünk a galériaház történetét! Reméljük, sokak számára inspiráló lesz!