Felborzolta a kedélyeket a a különleges per, amire öt év házasság után került sor.

A válás sosem egyszerű, amikor ráébrednek a párok, hogy az életre szóló közös terveik mégsem úgy sikerültek, ahogyan szerették volna. Vannak, akiknek sikerül békével barátilag elválni, míg másoknak botrányosra sikerül a szakítás, de a pekingi pár egyenesen formabontó tárgyalást tudhat maga mögött.

A kínai férfi, Chen miután beadta a válókeresetet, kellemetlen meglepetést kapott a korábban szeretett Wangtól. A nő ugyanis kártérítési kérelmet nyújtott be a férfi ellen, amiben többezer dollárnak megfelelő összeget követelt az éveken át elvégzett házimunkáért. A bíróság meg is ítélt egy egyszeri nagyobb összeget, illetve havi járadék fizetését a nőnek. Ez egy mérföldkőnek számító döntés az igazságszolgáltatás részéről, hiszen nem jellemző gyakorlat, hogy a házimunkáért külön fizetség járjon, inkább vagyonelosztásban szoktak megállapodni a felek.

Ez az ügy mégis felvet néhány kérdést, hiszen közös háztartásban a közös életüket élték a közös gyerekeikkel. Jogos a követelés vagy mégsem? Nem tisztünk igazságot tenni, mégis elgondolkodtató felvetés…

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: OddityCentral