Süti helyett virágot bele!

Az egyik facebook csoportban mutatta be újjászületett sütőformáját Péntek Hajnalka Tünde. Egészen pontosan dekoratív virágládát készített belőle, melyben virágai is szemmel láthatóan jól érzik magukat. Arra kértük hát, mutassa be nekünk, honnan jött az ötlet, valamint hogyan zajlott a kivitelezés:

Az ötletet egy kedves ismerősömtől kaptam, vagyis csak részben. Mesélte, hogy húsvétra milyen ajándékokat készít a családnak. Venni szokott a gazdasági boltban kisebb kaspókat, ládákat és kisméretű virágokat. Ezeket beülteti és szép asztali dísz lesz belőlük.

Gondolkoztam rajta, hogy nekem is jó lenne egy a lakásba. Pakoltam a szekrényben és rábukkantam erre a sütőformára. Már rég nem használtuk, mivel régi ütött-kopott volt. Innen jött az ötlet, milyen jól nézne ki virágládának.

Kívülről azért vontam be, mert kicsit kopott volt. De így lett szép és mutatós.

Amire szükségem volt:

  • egy kaspó vagy láda, sütőforma
  • kis csomag virágföld
  • kis növésű virágmagok vagy hagymák – az utóbbi hamarabb kinő
  • ragasztópisztoly + ragasztó kb 2 db
  • szalagok – bármilyen szalag jó, én textil szalagból készítettem
  • díszítésnek fából készült virágot és lepkét használtam

Amire különösen ügyelni kell, hogy a ragasztó gyorsan szárad. Nem kell egyszerre sokat felvinni. Nekem egy 1 óra kellett az elkészítéshez. De a rutinosabbaknak elég lehet fél óra is.

Ha pedig van a kertben virág amiből sok van, akkor azt is kiáshatjuk, így nem kell venni. Az enyém is onnan van. Így kb. 500 Ft-ból kijön, ha virágot is kell venni, akkor a virághagyma db-ja kb. 50 Ft. Ebben az esetben is 700 Ft-ból kijön és nagyon mutatós. Ajándéknak is kitűnő.

Köszönjük Hajnalkának, hogy bemutathattuk ötletadó alkotását!