Nincs túl kicsi konyha, csak túl kevés fantáziád!

De semmi gond, segítünk! Semmi sem képes annyira közel hozni az emberhez a természetet, mint a növények. A konyhában ráadásul kettős célt szolgálhatnak: ha úgy döntünk, hogy fűszernövényeket nevelünk, nem csupán esztétikai, de gasztronómiai élményben is részünk lehet. Azaz nem csupán nézegetni lesz kellemes, de az ízlelőbimbóinkra is hatni fog a bazsalikom, az oregánó és társai. Bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy egy icipici konyhában már nem férne el egyetlen virágcserép vagy növényláda sem, a legtöbb esetben létezik megoldás! Ha elég világos a helyiség, semmi akadálya nem lehet egy növénysarok kialakításának. Erre mutatunk 9 ötletes megoldást!

1. Mindenekelőtt nézzünk körbe, hogy van-e konyhában nyitott polc vagy egyéb, szabadon álló, vízszintes felület, mint például a hűtőszekrény teteje. Ha igen, máris jöhetnek a növények!

Fotó: ohhappyday.com

2. Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy szép, nagy ablakos konyhája van, szereltessen polcot az ablak elé. Ennél kedvezőbb fényviszonyokat már nem is teremthetnénk az itt felsorakoztatott növényeinknek. A fényárban úszó konyhapult végébe akár egy kisebb citromfácskát is állíthatunk.

Fotó: bobedre.dk

3. Meglepően kreatív megoldás, amelynek a fő hozzávalója 2 db függönykarnis.

Fotó: thebirdandhersong.com

4. Függő polcba vágott kerek nyílásokban csücsülnek a napfényimádó fűszernövények cserepei.

Fotó: micasarevista.com

5. Modern, praktikus függő virágtartó az Ikeából. Akár többet is felakaszthatunk egymás alá.

Fotó: ikea.com
Fotó: ikea.com

6. Aki ódzkodik attól, hogy földdel teli virágcserepeket állítson a konyhapultra, annak még mindig elnyerheti a tetszését ez a miniatűr üvegház.

Fotó: apartmenttherapy.com
Fotó: apartmenttherapy.com

7. Szintén a konyhapulton kaphat helyet ez a több szintes gyümölcstartó, amelybe cserepeket is állíthatunk. Bár a képen művirágok láthatók, valódi növényekkel is bátran próbát tehetünk.

Fotó: twotwentyone.net

8. Egy újabb Ikeás fali rendszerező, amelyen 1-2 cserépnyi fűszernövény is helyet kaphat.

Fotó: ikea.com

9. Egyetlen négyzetméternyi szabad falfelület sem maradhat kihasználatlanul!

Fotó: recommend.my