Látványos épületegyüttes, az egyszer biztos.

Elsőre hihetetlennek tűnik a látvány: mint amikor Jengát játszunk és az egyes elemeket egymásra pakoljuk, majd amikor elfogytak, elkezdjük innen-onnan kihúzni őket. A játék építőkockákként random módon egymásra pakolt emeletes házak halmaza valójában egy ökológiai szempontokat figyelembe vevő gondosan megtervezett épületegyüttes.

Singapore

Singapore

Közzétette: Holy Moly – 2017. november 26.

A szingapúri Gillman Heights külvárosában épült Interlace luxusapartmanok különös látványt nyújtanak. 316 darab emeletes apartmanházak kombinációjából épült, közel 20 hektárnyi területen. A komplexumban több mint 1000 lakás kapott helyet. A szokatlan elrendezés – mely felülnézetből méhsejtet formáz – nyolc nagy belső udvarnak ad teret.

A háztetők a közösségi élet helyszínei, amelyeket parkosított kertek borítanak. A tetőkertek növényeit nem korlátozták a vízszintes területekre: azok szabadon lefutnak a falakon, egészen akár távolabbi tetőkig.

A blokkok elrendezésének kialakítása során nem pusztán esztétikai szempontokat vettek figyelembe a tervezők. A hő és fényviszonyok legnagyobb egyensúlyát szerették volna elérni a legkisebb rásegítés mellett.

A lakópark neve – Interlace – is a közösség és a természeti környezet összefonódására utal. Az űrből így néz ki: https://goo.gl/maps/igijLXmTMLq

Forrás: inhabitat.com