Bár a közvéleményt erősen megosztja.

A purhab, azaz a poliuretánhab, az egyik legnépszerűbb hézagkitöltő és hőszigetelő anyag. Az  elektronikai, az autó-, a bútor- és az építőiparban is előszeretettel használják. Eddig a praktikussága volt a legjobb tulajdonsága, de úgy tűnik, megtalálták az esztétikai értékét is. A különböző pasztellszínekben megjelenő műanyag dekorációs elemként is lassan trendnek számít, még ha nem is tetszik mindenkinek. Van, aki imádja, van, aki utálja, de nem lehet szó nélkül elmenni a purhabbal körbefújt tükrök mellett.

A dán Anna Thoma Studio elsők között dobta piacra az így elkészített lakberendezési tárgyait, de egyre több követőjük akad.

Anna Thoma Studio

A Felx.Mami néven influenszerként tevékenykedő ausztrál Raneil Sokhi repertoárjában is megjelennek hasonló módok díszített tükrök.

Raneil Sokhi

Persze más művészeket is megihletett ez a trend. Gustaf Westman nem állt meg a tükröknél, Popcorn névre keresztelt sorozatában különféle bútorokat fújt be habbal.

Gustaf Westman
Gustaf Westman

Hogy ez mennyire praktikus hosszútávon, azt majd az idő eldönti, mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mit lehet még kihozni, a számunkra leginkább nyílászárókat körbeölelő anyagról.

Forrás: Apartment Therapy