Az apa 12 évig dolgozott rajta, mire beköltözhetett a család.

Fából vagy fa tetejére épült házikó – többnyire ilyesmikkel kedveskednek gyermekeiknek barkácsolásban ügyes apukák, ha a lehetőségeik megengedik. Albert Christensen azonban az Amerikai Egyesült Államokban található Utah állam sivatagában egy hatalmas szikla gyomrában alakított ki otthont családja számára, mondván, egy ilyen helyen fiainak éjjelente egészen biztosan pihentető alvásban lehet része.

Hole in the rock

Hole N The Rock

12 évig dolgozott a barlang fúrásán és bővítésén, mindaddig, míg az elég nagy volt ahhoz, hogy megfelelő életteret biztosítson számukra. A hatalmas, megközelítőleg 460 négyzetméteres otthonban összesen 14 szoba kapott helyet. A házhoz egy méretes kandalló is tartozik, mely egy majd 20 méter magas kéményhez csatlakozik.

Albert belevágott egy 100 méter hosszú lépcső építésébe is, mely a szikla tetejére vezet, ahol felesége mi mást, sziklalakkertet alakított ki. A különleges otthon fejlesztését a családfő halála után felesége tovább folytatta. A szikla már ekkor igazi turistalátványossággá vált, az asszony pedig ajándékboltot nyitott és vendégeket fogadott.

Hole N'' the Rock

Hole n" the Rock

Hole N The Rock

Hole N The Rock

Hole N The Rock

Ma a Christensen-ház már messziről is jól látható, hatalmas, fehér, festett “Hole N’ The Rock” felirattal várja a látogatókat, tetején Franklin D. Roosevelt szobrával, melyet annak idején szintén az apa készített. Az eredeti berendezést az új tulajdonosok érintetlenül hagyták, az érkezők megcsodálhatják a belső tér különlegessége mellett Albert festményeit, két kitömött lovát és szamarát, valamint felesége babagyűjteményét. Láthatóak továbbá a nem mindennapi építkezéshez használt eszközök is. Albert és felesége, Gladys sírja szintén a házban, a bejárattól nem messze, egy alkóvban található.

Forrás: www.amusingplanet.com, kiemelt kép: ehrhardinfo.wordpress.com

Kapcsolódó cikkünk: Barlanglakás áll az egykori bánya helyén