Iroda akár a kertben.

A koronavírus-járvány alatt rengetegen tapasztalták meg a home office élményét. Az otthonról történő munkavégzés vonzó alternatívának tűnhetett eddig, azonban 1-2 éve már sokan tudják, hogy ez csalóka idillt jelent. Otthon dolgozni más, nincs annyi inger, de kevés a visszajelzés is, ledőlnek a korlátok, nehéz keretek között tartani a munkaidőt. Nem beszélve arról, hogy a home office-hoz elengedhetetlen lenne egy kényelmes, csendes, nyugodt zug is, ahol mi sem zavarunk és bennünket is békén hagynak.

Erre a problémára jelenthet megoldást az a home office kabin, ami gyakorlatilag kész dolgozószobát rejt és akár a kertben is felállítható. Egy magyar cég, a Hello Wood ’Workstation Cabin’-ja (Munkaállomás kabin) egy előregyártott home office kuckó, amit 2 nap alatt fel lehet húzni.

A kabin alakja különleges, úgy fest, mint egy kültéri szobor. Szokatlan szögek jellemzik, a kuckót fémlábak tartják. A cég tervezői a házikót úgy alkották meg, hogy akár 6 ember számára is irodát jelentsenek 8,5 m²-en, arra gondolva, hogy így akár kisebb cégek esetében is megtalálja mindenki a saját munkaterületét. A bútorokat minimalizálták, csupán egy állandó pad kapott helyet, amely alá elrejthető a fűtés és a légkondi. A praktikus kis irodában nincsenek felesleges dolgok, viszont van egy nagy asztal, amire pakolhatunk, amin elfér a laptopunk, de a még szobanövények, egyéb kütyük is. Az asztalhoz egy kényelmes szék is tartozik.

A kuckó alapanyaga erdei fenyő, az egyes elemeket gondosan illesztik össze, időjárásálló tömítéssel. A hangszigetelt kabin belső tere világos, a nagy ablakokon át beömlő fénynek köszönhetően.

A Hello Wood már korábban is figyelemmel fordult a home office megoldások iránt,  de a rendhagyó ötlet csak a járvány hatására vált ismertebbé. A munkaállomás tervezését valójában már a karantén előtt hónapokkal elkezdték. Korábban is sokan vágytak szeparáltabb helyiségekre, rugalmas tárgyalótermekre, de a pandémia matt jelenleg rohamosan növekvő igényeket kell kielégíteni.

Az egyes egységek már kb. 8,5 millió Ft-tól kaphatók. Extra kiegészítőkkel is rendelhetők, például sound systemmel, külső asztallal, TV-vel. Saját egységünket meg is tervezhetjük a honlapon: Hello Wood.

Forrás: mymodernmet.com