Mutatós és hasznos megoldás lehet, hogy egy kicsit rendezettebb legyen az életünk.

A táblafesték (azaz a chalkboard paint) lehetővé teszi olyan felületek kialakítását, amire aztán egyszerű táblakrétával írhatunk, rajzolhatunk. Nem összekeverendő a krétafestékkel és más hasonló termékekkel.

Napjainkban már nem csak fekete színben elérhető, ami még több lehetőséget kínál, hogy ne csak praktikus, hanem látványos eredményt is kapjunk. Ennek ellenére mégis a fekete számít klasszikusnak, amivel feldobhatjuk az otthonunkat. A bátrabbak komplett falakat is bemázolhatnak vele, de egy-egy kisebb felület is látványos eredménnyel jár.

Milyen felületre festhetünk vele?

Falra, fára, vászonra, papírra minden további nélkül, műanyagra, fémre, laminált bútorra és hasonló anyagokra pedig alapozó felvitele után. Feltehetően erre a célra bármilyen univerzális alapozó megteszi, ami kellően tapadó alapot képez.

Mivel fessünk?

A szivacshengerek sok festéket szívnak magukba, amivel elég sok vész kárba, az ecsettel meg könnyen csíkos lesz. A kettő kombinálása jelenthet ideális megoldást: először ecsettel kenjük fel az első réteget, majd száraz szivacshengerrel menjünk át rajta, így egységes lesz. Javasolt a második réteget merőlegesen kenni az elsőre, így még szebb felületet kaphatunk a végén.

Ha kész van, kizárólag táblakrétával írjunk rá, a krétafilc vagy krétatoll nyomot fog hagyni, azt csak akkor használjuk, ha állandó dekorációnak szánjuk.

Több falon elég látványos eredményt kapunk, ahol bárhova firkálhatunk.

Kisebb falfelületen is elegendő hely lehet a rajzoknak, jegyzeteknek.

Egy táblányi felülettel is elégedettek lehetünk.

Bútorokra is készíthetünk emlékeztetőt.

Vagy azoknak csak egy részére.

Forrás: Shelterness