A régi bútordarab újjászületése.

A feleslegessé vált bútorok (fotelek, kredencek, szekrények és még sorolhatnánk mi minden) sokak számára kreatív kihívást jelentenek, hiszen a bár viseltes, de egyébként még strapabíró darabok némi ráfordítással egyedivé és különlegessé válhatnak. Sőt, még akár új funkciót is kaphatnak, épp úgy, ahogyan az a fiók, melyet Prediger Dóri talált egy szeméthalom tetején. A következőkben Dóritól ismerhetjük meg a kutyaággyá vált fiók rövid történetét.

Nem bírtam otthagyni. Jött a KELL és az AKAROM, na meg a jó lesz még valamire érzés. Aztán közeledett a hétvége és kitaláltam: legyen belőle kutyaágy. Miért is ne! Sikálás, csiszolás javítgatás, festés, lakkozás lábak készítése s ez lett belőle. Az ütött kopott kis fiók új ruhát új feladatot kapott.

Elsőként a fiókot alapos tisztításnak vetettem alá. Portalanítottam, zsírtalanítottam.

Ezt követően leszereltem a kallantyúkat, majd az egész fiókot kézzel jól átcsiszoltam. Csiszolás után ismét portalanítás következett, majd folyékony fával kijavítottam az összes sérülését. A folyékony fa megszáradása után megint csiszolás és portalanítás, ha kellett, újra javítottam itt-ott folyékony fával. Ismételt csiszolás és portalanítás. Alapozóval lekentem a fiókot, majd hagytam 48 órát száradni. Kartonra előrajzoltam a dekorációs mintát, majd azt átrajzoltam a fára, lombfűrésszel kivágtam, csiszoltam, portalanítottam.

Ezután színre festettem a fiókot és a dekorációs mintát. A fiók festése 2 fázisban történt: először az olíva zöld színt vittem fel, majd 24 óra száradás után az elefántcsontszínt. Ennek száradása után (24 óra) felszereltem a kallantyúkat. Míg a fiók száradt, a lábakat készítettem el. Ezt is csiszoltam, zsírtalanítottam majd festettem hadseregzöldre, és 24 órát hagytam száradni. A színre festést 3 rétegben vittem fel. Tehát a festési folyamatot háromszor ismételtem meg színenként. Ezt követően felcsavaroztam a lábakat is. Miután minden kész lett, lakkoztam a fiókot és a lábakat vízálló lakkal, majd hagytam 48 órát száradni.

A fiók 2 hét alatt készült el, kb. 35.000 forintba került.