Val’d Orcia elragadóan festői hely, amit körbeleng a nyugalom.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a tulajdonosok is könnyen beleszerettek a környékbe.

Először csak nyaralások alkalmával tértek vissza ugyanarra a tájra, de 12 évvel ezelőtt már házvásárlási szándékkal kezdtek nézelődni. Nem is váratott sokat magára a nagy találkozás, egy régi parasztházra esett a választásuk. A 18. századi kincs megvásárlása és a felújításához szükséges engedélyek megszerzése évekbe tellett, de a kitartás végül meghozta gyümölcsét. Ezt követően előbb a tervezéssel, majd a munkálatokkal töltöttek meglehetősen sok időt, de végül teljesen új pompájában ragyog a több száz éves farmház, megőrizve múltjának lényeges darabkáit is.

A központi udvar köré U-alakban épült kőépületekből és istállóból álló ingatlan az UNESCO védelme alatt áll, így a világörökség részeként nagyon szigorú szabályok vonatkoztak a korabeli értékek megőrzésére. A rekonstrukció közelít az eredeti állapotához, de mégis moderné és kényelmessé vált az ott lakók számára. Nézzük hát, hogyan sikerült mindezt megvalósítani!

A korábban istállóként funkcionáló épületrészben kapott helyet az étkező, amely a környezettel harmonizálva tükrözi az egykori rusztikus hangulatot.

Egy tágas korabeli boltívvel csatlakozik a már kissé modernizált konyhához.

Természetesen a kandalló sem maradhatott el, előtte pedig kényelmes pihenőt alakítottak ki.

A falon lógó lószerszámok remekül illenek a gerendás mennyezethez a nappaliban.

Egyedileg tervezett bútorokkal nem törték meg a harmóniát.

A vendégszoba is megtartotta korabeli, egyedi jellegét.

Varázslatos lett a végeredmény, szívesen gyönyörködnénk mi is ebből a házból a tájban!

Forrás: House & Garden