A saját készítésű koszorúk valahogy becsesebbek számunkra az üzletekben kaphatóknál, ráadásul jobban is tükrözik saját, egyedi ízlésünket.

Mielőtt belevágnánk, érdemes átgondolnunk, milyen alapanyagokra és eszközökre lesz szükségünk, hogyan fogjunk hozzá, mire figyeljünk. Ezeket részletezzük az alábbiakban.

Az első és talán legfontosabb lépés, hogy megálmodjuk, milyen koszorút is szeretnénk!

Ha ez megvan, következhet az alapanyagok beszerzése.

Minden koszorú lelke az alapja

Magunk is készíthetünk koszorúalapot (pl. vesszőből, kartonlapból, drótból, fából), de sokfélét már készen is lehet vásárolni. Vannak szalma, vessző, moha, hungarocell, tűzőhab (oázis), fenyő és más koszorúalapok, mindenki találhat az ízlésének megfelelőt.

Eszközök

Ragasztópisztoly, tűződrót, csípőfogó és/vagy kombinált fogó, olló, gyertyatüske/gyertyatalp kéznél kell, hogy legyenek, mert ezekkel fogunk dolgozni.

Dekoráció

Milliónyi kiegészítő és dísz közül válogathatunk, a díszítésnek tényleg csak a fantáziánk szabhat csak határt. Bátran felhasználhatunk természetes alapanyagokat is, a szárított narancs- és citromkarika, a fahéjrúd és a szegfűszeg többek közt még kellemes illatot is kölcsönözhet a művünknek. A gyertyákról se feledkezzünk meg a dekoráció válogatása közben! Hóspray használatával pedig egészen különleges hangulatot varázsolhatunk.

Ha mindent beszereztünk, jöhet az összeállítás!

Függően a koszorúalaptól el lehet kezdeni a dekorálást. Fontos, hogy a ragasztónak mindig hagyjunk elég időt száradni, a dróttal való munka során pedig vigyázzunk a kezeinkre! Miután felkerültek a koszorúra a díszek, a gyertyatüskék következnek, majd a gyertyák kerülnek fel. Mindig ügyeljünk arra, hogy a gyertyák stabilan álljanak, valamint ügyeljünk a tűzveszélyességi szempontokra is!

Mindezek végeztével már csak gyönyörködnünk kell az eredményben.

Akinek még nincs konkrét elképzelése, hogy milyet szeretne készíteni, itt találhat 10 inspiráló ötletet.