Vágott virágként is mutatós.

A közkedvelt fehér liliom virágai júniusban nyílnak, kellemes illatot árasztanak a kertben. A kecses, fehér virágú növény akár 1,5 méter magasra is nőhet és virágszáranként 20 kehely alakú virágot is hozhat.

Ellentétben a többi liliomfajjal, amelyeket ősszel vagy tavasszal ültetünk, a fehér liliom számára az augusztus az ideális időszak a földbe kerüléshez, mivel hosszabb a fejlődési ideje. Ügyeljünk arra, hogy a hagymacsúcsok mindössze néhány milliméterrel a föld felszíne alá kerüljenek.

A legjobb, ha a talaját komposzttal gazdagítjuk, mivel a fehér liliom szereti a tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajt, ami akár kavicsos is lehet. Kerüljük a pangó vizet, mert a hagyma kirohadhat! Válasszunk teljesen napos, széltől védett helyet a számára, a magasabb példányok támasztékot is igényelhetnek.

Ne csodálkozzunk, ha az ültetést követően a meleg késő nyári vagy őszi napokon kihajt a liliomunk – ez teljesen normális. Védjük a növényt a téli időszakban a fagy ellen ág- vagy lombtakarással.

Érdekesség, hogy a népgyógyászat is alkalmazta a fehér liliomot, gyulladáscsökkentő hatása miatt külsőleg bőrgyulladások, égési sérülések kezelésre használták.