A rokonait és a szomszédait nem igazán válogathatja meg az ember, így nem árt egy kis szerencse.

Nos, ezeknek az embereknek nem volt. Életében legalább egyszer mindenki összefut a következőkben bemutatott típusok egyikével és elgondolkodik, hogy vajon milyen is lenne egy lakatlan szigetre költözni, de minimum egy faluszéli tanyára. Lássuk a pokoli szomszédokat akcióban:

Az agresszív

Bárhol fellelhető típus, akik állandóan cirkuszolnak. Sokszor hangosan esnek egymásnak, de ha valaki más is van ott, akkor már egy csapatként legtöbbször a “mit nézel?!” kezdetű varázsmondattal indul a műsor. Sokszor illuminált állapotban céloznak, de anélkül is magasan szállhatnak a különböző tárgyak. Keményebbek, mint a kád széle, az első kiérkező rendőrök megjelenéséig. Nehéz kezelni, inkább óvakodj!

A ‘tudd, hogy hol a határ’ típus

Mert ő nagyon is jól tudja. Legtöbbször milliméterre pontosan. Nem vagytok haverok, és ezt érzékelteti is. Az ott már a TE DOLGOD és jaj neked, ha a szőlő egy centire átlógott.

A gyűjtögetős

Leginkább a szemetet az ajtó előtt, vagy bármit a kertben. Ha a fauna és a szagok megjelenésével esetleg szépen jelzed, hogy jó lenne, ha… legvalószínűbb válasz a ‘mitszószbeleéndógom’ vagy egy szórakozott ‘bocsika’. Azért tárazz be illatosítót!

A hangos

Reménykedj, hogy azt a zenét szereted, amit ő, mert sokat fogod hallgatni. Akkor, amikor ő akarja, úgy, ahogyan ő akarja. Jobb esetben hat rá egy “halkítsd lejjebb légyszíves”.

A jópofizós

Vele nem is lenne akkora gond, ha nem akarna mindenáron a legjobb barátod lenni. Mindennap szeretne valami közös programot, jobb esetben finom sütit süt, rosszabban cikis ajándékokkal halmoz el. Bosszantó, de ártalmatlan.

A kidobálós

A gyűjtögetős ellentéte, aki nem tárolja annyit a dolgait, inkább kidobálja. Az ablakon. Ha szerencséd van, előtte lenéz.

A feltűnősködős

Őt mindenki ismeri, ő pedig mindenkit ismer. Keveredik benne a hangos és a jópofizós, megspékelve látványos elemekkel. Sufnituning autó, rendszeres tűzijáték a kertjéből, de esetleg becsúszhat egy két forgatás is. Mert ő nagykanállal eszi… bizony.

A szívességkérős

Neki mindig kell valami. Egy kanál cukor, egy fejsze, egy üzenetátadás a közös képviselőnek. Ez, ha oda-vissza működik, akkor egy remek barátság kezdeteként könnyen közös grillezésbe torkollhat. De lehet, hogy csak az ügyeit fogod intézni, például vedd már át a csomagját légyszíves.

Nekik küldjük ezt a dalt:

A jó szomszédokért meg adj hálát és becsüld meg őket!

Képek: Brightside