Sokan nem nagyon tudjuk, mit kezdjünk, egy-egy olyan bútordarabbal, amely bár funkcionálisan még jó lehet, a külseje azonban elhasználódott vagy divatjamúlt lett.

A legtöbben ilyenkor ha úgy döntenek, nem lecserélik a régi darabot, hanem felfrissítik kicsit, a festéssel próbálkoznak. Ezzel a módszerrel nagyon szép eredmények érhetők el, kiváltképp ha a festést gondos előkészítés: hibajavítás, alapozás után kezdjük meg. Ennél azonban sokkal gyorsabb megoldás a fólia alkalmazása. Pápainé Kiss Erika íróasztalt alakított át a segítségével, mutatjuk hogyan:

Internetes böngészés közben akadtam rá még régebben a fóliázás technikájára. Nagyon megtetszett, ezért sokáig csak tanulmányoztam, majd mikor kellő tudással rendelkeztem, befóliáztam egy íróasztalt legkisebb lányomnak.

Látva az eredményt felbátorodtam és arra gondoltam, hogy miért ne valósíthatnám meg nagylányom vágyát, aki olyan asztalt szeretett volna, ami író- és fésülködőasztal egyben.

Újra rendeltem fóliát, egyszínű fehér fényeset. Kést ollót és egy simítót használtam. Szögletes alakja miatt különösebben nem kellett odafigyelni semmire.

Fél napot dolgoztam vele és 5000 Ft-ot költöttem rá.

Reméljük, Erika példája sokak számára kedvet ad majd a fóliázáshoz.