Hátborzongató, de mégis csalogató az El Salvador-i parton fekvő különös épület.

A homokos tengerpart, a pálmafák, a ragyogó napsütés festői hangulatába nem igazán illik bele a romos ház, mégis különleges látványosság.

A La Puntilla Beach elhagyott villája a katasztrófaturisták egyik legújabb célpontja, még akkor is, ha a helyiek szinte félnek oda menni.

Az ingatlan a története szerint évtizedekkel ezelőtt a Hotel Puerto Ventura névre keresztelt szálloda volt. Azzal próbáltak kitűnni a szállásadók sokaságából, hogy nagyon közel építették a vízparthoz. Az nem tisztázott, hogy az 1998-ban lecsapó Mitch hurrikán, vagy csak a hétköznapok tették tönkre, mert sós víz nyaldosta minden nap, de a vendégcsalogató parti szálló ötlete végül csúfos kudarcba fulladt. A második esélyt egy keresztény egyháztól kapta, aminek székhelyéül szolgált, ami megmagyarázza az első emeleti plafonon díszelgő Dávid csillagot, de ez sem bizonyult hosszú életű vállalkozásnak. Attól, hogy mások, más céllal használták az ingatlant, még nem került stabilabb alapokra, ahogyan az óceán sem húzódott vissza tőle, így újra elhagyatottá vált.

Az idő és az elemek apránként enni kezdték, aminek az eredménye a napjainkban látható kísérteties rom. Napközben a víz visszahúzódása miatt a turisták járnak a csodájára, még ha veszélyes is, délután viszont mindent elborít a víz. A helyiek messziről elkerülik, mert nem csak az omlásveszélytől tartanak, hanem az ottani gyerekek szerint esténként egy nagyon magas fekete férfi ólálkodik a villa környékén.

Egy jó szelfiért vagy videóért a turistákat viszont semmi nem tartja vissza:

Forrás: OddityCentral, La Prensa Grafica